Gluren bij de buren

Still van de Rijdende Rechter uitzending Gluren bij de buren
Gluren bij de buren, uitzending, 31 minuten
dinsdag 13 oktober 2015
Meneer Buijs is druk bezig om van zijn bouwval een paleisje te maken. Zijn buren zijn daar helemaal niet blij mee. Zij vinden zelfs dat hun privacy wordt geschonden, omdat meneer Buijs constant op het dak loopt en hen begluurt. In een bikini in de tuin zitten is er niet meer bij. Meester Visser kijkt of hij kan gluren.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Netjes opgelost, de buurvrouw had niets te klagen, het was meer dan ver genoeg van haar stuk land en door het afsluiten van het dakterras moet het overlast in principe over en uit zijn. Makkelijk opgelost en zeer rechtvaardig lijkt mij.

2 oude starre knarren die er niet tegen kunnen dat de dingen veranderen die klagers!
Een goede uitspraak van de rechter.

Het wordt steeds slechter met dit programma.
Is er nu werkelijk niemand meer die zich aanmeldt met een beetje een interessant probleem?
Nog 2 van die uitzendingen en doek het programma dan maar op.

De Rijdende Rechter behandelt al dit soort zaken, zolang als het programma bestaat.
Het zijn dan ook niet de zaken, die het programma minder boeiend maken, maar de toevoegingen en de wijze waarop een en ander in beeld gebracht wordt.

Eerst hadden we dat verschrikkelijke panel, dat er al lustig op los concludeerde, voordat alle feiten van de zaak bekend waren. Nu hebben we het geouwehoer van familie en vrienden van beide partijen. Dat gewauwel van bevooroordeelde getuigen voegt helemaal niets toe aan de zaak.

Bovendien wordt het locatiebezoek, voor mijn gevoel, beduidend slechter in beeld gebracht, dan in vroegere jaren. In deze zaak was het erg slecht te zien, waar de klachten van de eisers nou eigenlijk over gingen. Pas toen de Rechter op het dak stond, werd het mij duidelijk.

Tenslotte wordt in de hoorzitting zoveel informatie achtergehouden, dat er bijzonder weinig overblijft. Wat waren bijvoorbeeld de plannen met overstekende dak en met de bovenverdieping van het gebouwtje? Zou het een duivenhok worden?

Als je niet genoeg materiaal hebt om een half uurtje tv te maken, stop dan lekker twee zaken in de uitzending, zoals dan in de begintijd van De Rijdende Rechter ook gebeurde.

Misschien dat een nieuwe rechter nieuw elan kan brengen.

Allereerst: U wordt op uw wenken bediend, want volgend jaar verhuist 'De Rijdende Rechter' naar SBS6; ook meester Visser 'verhuist mee'.

Ik vind de uitspraak net goed voor mevrouw Kumutat en meneer Van Tilburg. Mevrouw Kumutat beweert namelijk dat hij haar begluurt (etc.), maar zij controleert hem zelf; het begint al in de eerste seconden van de uitzending, als ze zegt: "O, kijk hij is tomaten aan het plukken, want die stokken bewegen." (Ze zou over die stokken nog bij de gemeente durven gaan zeuren...) Verder is het van meneer Van Tilburg niets anders als gewoon wraakacties proberen uit te oefenen op meneer en mevrouw Buijs, omdat hij nog steeds boos is over die kwestie, aangaande die duiven, wat tijdens 'De hoorzitting' naar buiten kwam. Voor meneer en mevrouw Buijs had de uitspraak in principe helemaal geen consequenties, omdat die deur er toch uit moest, en omdat het toch verbouwd zou worden; dat blijkt ook wel uit de laatste tien seconden van de uitzending. Kortom: mevrouw Kumutat en meneer Van Tilburg wilden waarschijnlijk graag op TV én proberen niets anders als meneer en mevrouw Buijs dwars te zitten. Gelukkig had het geen gevolg. Ik geloof zeer zeker dat meneer Van Tilburg het er niet bij laat zitten en dat hij gewoon irritant blijft doen over meneer (en mevrouw) Buijs, richting de gemeente Steenbergen. Hij moet zich schamen. Het zegt natuurlijk ook al genoeg dat hij (bijna) in hierdoor (althans, dat beweert hij...-) ligt... Waarschijnlijk blaast hij het tegen zijn vrouw (en verdere familie) zo op dat het gewoon een obsessie wordt (of inmiddels al is). Daardoor wordt zijn vrouw gek en raakt ze hem beu. Maar ik kan me ook voorstellen dat het aan andere onbenullige zaken ligt: hij maakt van alle muggen een olifant en legt op elke slak zout; ook mevrouw Kumutat doet dat. Het zegt toch genoeg dat hun beide echtgenoten er niet bij zijn?

Leuk, zo van die buren die voor het minste gaan klagen bij de gemeente.

Uitstekende uitspraak, juist dat het dakterras wordt afgesloten. Mevrouw kan rustig in haar bikini zonnen, ben echter wel benieuwd hoe ze dat op het strand doet met glurende blikken van manvolk, maar dat terzijde!

Op een strand heb je geen redelijke verwachting/recht op privacy. Als je naar een strand gaat dan neem je voor lief dat iedereen je daar ziet, in je achtertuin is dat echter meestal niet zo.

Zeer slecht in beeld gebracht. Die man is al tientallen jaren bezig. Hij lapt gemeentelijke verordeningen aan zijn laars, gluurt wel degelijk in de tuinen (als er vrouwen zitten). Gaat breken etc. expres als de was buiten hangt of mensen buiten zitten; duiven die opgeruimd moeten worden maar er nog steeds zijn, etc. Hij ligt slecht in het dorp, maar niemand durft er iets van te zeggen....
Beide buren hebben gelijk, ik ben ook zeer benieuwd of hij zijn dakterras daadwerkelijk gaat afsluiten!

Truus2; Duiven die opgeruimd moeten worden? Pardon, we hebben het hier wel over levende wezens. AUB iets diervriendelijker graag!

Pagina's