Haagse herrie

Still van de Rijdende Rechter uitzending Haagse herrie
Haagse herrie, uitzending, 31 minuten
dinsdag 17 november 2015
Al 40 jaar praten de buren meneer Wildschut en de familie Rog niet meer met elkaar. En sinds het duivenhokje in de tuin van familie Rog is verplaatst, loopt het volledig uit de hand. Meneer Wildschut voelt zich begluurd. De bedreigingen over en weer zorgen voor een hoop herrie in Den Haag. Meester Visser doet zijn laatste uitspraak!
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Helaas is deze z.g.n. ruzie een buurtprobleem geworden.
Mr. Visser heeft gelijk. Hier is idd meer nodig dan samen praten.

Ik vrees dat er niemand dadelijk op straat komt.

Google,

Niemand weet het, de doorzetter

Wat een verschrikking om daar te moeten wonen! Allebei verplicht ergens anders plaatsen, ze zijn totaal geobsedeerd geworden. Medelijden met de psycholoog die hier tussen moet zitten.

De plicht om een gezamenlijke schutting op te richten geld voor eigenaren volgens de wet.

Hoe kan de Rijdende Rechter het dan opleggen aan huurders?

Omdat het volgens mij de plicht is van de huurders om dat te betalen.

Ik heb respect voor ouderen, maar als ik zo deze mensen zie, dan vraag ik me af, wat hebben deze mensen nog voor om te leven?
De hele dag niets anders doen dan elkaar dwars zitten.
Ook nog de hele buurt meetrekken.
Twee kijven, twee schuld. Opruimen die handel!

Goedenavond, het leek wel of het verhaal over ons gaat. Wij hebben ook buren die al 10 jaar bezig zijn om ons te stalken. Hij scheldt heel erg en heeft al vele buren meegesleept die ons ook niet meer gedag zeggen. Zelfs een andere buur scheld heel erg met ziektes tegen ons. Weet echt niet wat de oorzaak is. Een dossier ligt bij de wijkagent en de woningbouw. Ook is het woord mediator gevallen, zij willen niet meewerken. Was ik maar bij de Rijdende Rechter vanavond. Ben het zeker mee eens over de uitslag van de rechter. Maar wij zitten er nog mee. Ze hebben ons zelfs bij de keel gegrepen, de politie doet niets! Zij hebben geen tijd.

De wereld is gek geworden. Je houdt het toch niet voor mogelijk, dat mensen op die leeftijd elkaar het leven zuur tot onmogelijk maken. Meneer Wildschut met 1 bondgenoot, die over het raam de klok had horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Heeft op z'n minst de schijn tegen als hoofdschuldige voor de tot zelfs naar de buurt uitgelopen ruzie. Volgens zijn zeggen heeft hij niets gedaan, maar dat gelooft niemand. Het vertrek van een buurvrouw had een signaal moeten zijn om veel eerder de gemeente in actie te laten komen. Mr. Visser kon niet anders dan voorlopig met deze oplossing zonder garantie te komen en ook ik zie ervan komen, dat de door de buurt verfoeide Wildschut naar elders verplaatst moet worden, waarmee ik de familie Rog niet wil vrijpleiten. Misschien kan de gemeente beter een min of meer vrijwillige woningruil als eerste optie inzetten naast het beginnen met het uitvoeren van het vonnis. Daarvan kunnen meerdere mensen gelukkig gemaakt worden.

Wat zie ik?

Ik zie en hoor zoon Rog zeggen dat hij aan de deur van een discotheek heeft gestaan. Nog tijdens het bezoek van Mr. Visser hoor ik van bovenaf iemand tegen de zoon zeggen dat hij rustig moet blijven. Tijdens de hoorzitting moeten andere mensen hem tegenhouden, opdat hij de ouwe Wildschut niet in elkaar beukt.

De Rogges zijn aantoonbaar van de soort die versterking zoeken en daarom alles in het werk stellen om de buurt achter zich te krijgen. Zelfs een mevrouw die haar was voor de ramen van Wildschut hangt had bijna een punt gemaakt, als er niet die ene meneer was die wel voor meneer Wildschut in de bres durfde te springen.

Ik kan mij voorstellen dat Wildschut mensen die hem niet moeten, ook niet ter wille wenst te zijn als het katje van dezelfden in zijn tuin loopt. Wel vind ik het merkwaardig dat Wildschut al niet veel eerder zelf een hoge schutting heeft geplaatst.

Precies, zo werken dit soort mensen. De buurt opstoken met hun 'waarheid' en de buurt kent niet beide verhalen, ze kennen maar 1 verhaal en dat is van de buurman die het hardst roept en schreeuwt steeds: De Rogges. Maar wie het hardst schreeuwt heeft dat meestal ook nodig om nog een punt te behalen.

Wildschut werd van alles verweten maar niemand nam moeite om zijn kant van het verhaal te horen. Dan weet ik meestal al genoeg. Rogges willen niks uitpraten en staan maar te schreeuwen en te kijven om hun gelijk. In hun ogen is de wereld ook verdeeld in goede en fouten mensen en zij zijn duidelijk overal goed in.

Dat mevrouw pillen slikt en eraan onder door zou gaan merk ik niks van, het lijkt wel alsof ze ervan tot leven komt. Maar het zegt ook wat over de buurt dat ze zo blind mee gaan, dat is een soort van angst waarin mensen dan worden meegesleept, dat zij niet ook worden aangevallen door de Rogges, vaak zijn mensen banger voor de agressor dan voor het slachtoffer en kiezen vaak dan partij voor de agressor. Dan kan je je afvragen wie hier nu de buurt eigenlijk terroriseert.

Pagina's