Helse heining

Still van de Rijdende Rechter uitzending Helse heining
Helse heining, uitzending, 30 minuten
dinsdag 16 september 2014
Tags: 
burenruzie, coniferen, erfgrens, erfscheiding, haag
Arie Oosthoek verwijdert de zieke coniferenhaag tussen zijn perceel en dat van zijn buurman Kornelis Groeneveld. Volgens Groeneveld stond die haag precies op de erfgrens. Maar Oosthoek schakelt een meetbureau in en neemt gelijk 2 m grond in beslag. Meneer Groeneveld pikt het niet en schakelt het oude, vertrouwde Kadaster in om de boel ook eens op te meten. Wat blijkt, hij moet nog eens 70 cm inleveren! Groeneveld beroept zich op verjaring, want hij zou de betwiste strook grond van de vorige buurman en tevens broer, hebben gekregen. Oosthoek zegt dat hij tijdens de koop in '93 al wist dat hij ruzie zou krijgen over de erfgrens.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Hij doet het niet

Buurman 1: hij bedreigde me met een stuk hout!
Vrouw van buurman 2: welnee... ! Het was een paal.
HAHAHAHA!
(Je zult zo'n buurvrouw hebben)

Prima uitspraak!
Maar wat een irritant gedrag vertoont die vrouw van Oosthoek zeg!!! Grrr.......

Had Groeneveld dat stukje grond niet gewoon kunnen huren van de buurman? Buurman zal er, nu hij zijn recht gehaald heeft, er verder toch ook niet zo veel mee kunnen doen!

Mevrouw Oosthoek is altijd vrolijk. Geniet van de ruzie die haar man veroorzaakt en wint. Ruzie alleen maar om gelijk te behalen. Sta er maar achter en voed jezelf ermee. Ik vind het egocentrisch. Deel wat met je buurman! Waar maakt de familie Oosthoek zich nou druk over? Ze hebben een heel stuk land vol met kiezelstenen liggen, dus ik neem aan dat zij die halve sloot niet dringend nodig hebben. Ook kun je de halve sloot niet meenemen in je graf. Wel kun je iemand IETS gunnen. Geniet van die enkele extra centimeters en het feit dat je een meneer Groeneveld iets ontnomen hebt wat hem gelukkig maakte. Het gelijk is in elk geval gehaald en zo is er meer plaats voor kiezelstenen.

Een beetje kort door de bocht. Bij een verkoop zal meer land ook meer opleveren natuurlijk.

Jonge, jonge, wat een gezeur,waarom nu in eens ,wat er al jaren zo lag, er zijn wel andere dingen in de wereld waar je je druk over kan maken,Fam, Oosthoek is dit nu al die ruzie waard geweest,zo'n rot stukje grond,Ga met de buurman een kopje koffie drinken en laat de boel zo dan kunnen jullie ook beter slapen ,ik kan me niet voorstellen dat jullie er vrede mee hebben dat die man nu zijn hokje af moet breken.

Diny

Het is toch redelijk, dat je niet de grond van een ander claimt en daadwerkelijk in bezit neemt, om vervolgens te gaan eisen bij de rijdende rechter dat deze het wel zal sanctioneren. Nee, volgens mij heeft de rechter in deze casus gehandeld, zoals verwacht mocht worden.
pgm

Het kan een stukje niemandsland zijn geweest waar beide over liepen maar waarvan het eigendom duidelijk bij de originele eigenaar lag. Dat zijn broer dan in 1995 een aanbouw zonder vergunning daarop zet is landjepik en dat hoeft de huidige eigenaar natuurlijk niet te pikken. De rijdende rechter heeft zoals U al schreef dus duidelijk gelijk.

De taal, die Jeroen xxx eruit gooit is beneden alle peil! Aan de spelfouten en al die hoofdletters blijkt wel wat voor type hij is. ( hierbij plaats ik zelfs vier !!!)
pdm

Pagina's