Hinderlijke huur

Still van de Rijdende Rechter uitzending Hinderlijke huur
Hinderlijke huur, uitzending, 30 minuten
dinsdag 7 oktober 2014
Tags: 
achterhuis, afluisterpraktijken, huurbaas, huurhuis, woonboerderij
In het idyllische Benneveld staat een prachtige woonboerderij. De eigenaren, die in het voorhuis wonen, hadden het achterhuis te huur staan. Alfred Tuntelder grijpt die kans en waande zich als nieuwe huurder een gelukkig man. Nou ja gelukkig. Het loopt er totaal uit de hand. De meest vreemde beschuldigingen gaan over en weer. Alfred beticht de verhuurders o.a. van afluisterpraktijken. Nu willen ze zo snel mogelijk van elkaar af. Mr. Visser gaat een helpende hand bieden en maant partijen daarbij niet te dicht bij elkaar in de buurt te komen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Ik vermoed, ik ben geen arts maar toch, dat mevrouw beter zelf aan de pillen kan. Der man trouwens ook. Wat een anti sociale mensen zeg. Er zijn regels, maar er zijn ook normen en waarden. En die zie ik niet terug bij het echtpaar. Alfred mag dan allicht ook een aantal fouten hebben gemaakt, maar dit staat niet tegenover het echtpaar.

Ik ben blij voor de eiser dat hij z'n recht heeft gekregen,want wij huurders als wij onze recht niet gebruiken worden wij misbruikt.ik heb nu zelf problemen met mijn woningbouw en weet me er geen raad mee hoop dat de reidende rechter mij ook kan helpen

Toverkol, daarmee slaat u de spijker op z'n kop! Past goed bij haar.

Wat een afschuwelijke, bazige, betweterige vrouw die zich boven de ander plaatst. Om gek van te worden! Alleen al die (naar buiten gerichte)blik in haar ogen! "Ik heb 25 jaar in de psychiatrie gewerkt en weet zeker dat meneer niet goed bij zijn hoofd is". Deze vrouw moet zelf nog leren luisteren en een ander laten uitpraten! Er valt niet met haar te communiceren. Als ze professioneel zou zijn dan weet ze dat je zoiets niet op TV over een ander kan zeggen!
Van begin af aan was er vermoedelijk geen vertrouwen in de huurder. Daar zullen ze wel hun redenen voor hebben. De verhuurder heeft ook niet alle reparaties uitgevoerd. Jammer dat de huurder niet schriftelijk heeft gecommuniceerd met de verhuurder. Als er sprake is van in gebreke stelling dan kan de huurder schriftelijk aangeven dat als bv. de reparatie van de kachel niet binnen 6 weken is uitgevoerd hij een bedrijf de opdracht daartoe geeft en de kosten verrekend met de huur.
Aan meneer zullen vast en zeker ook wel haken en ogen zitten. De wijze waarop deze vrouw zich gedraagt daarmee schaadt ze m.i. haar eigen reputatie. Ik hoop dat ze niet meer in de hulpverlening gaat werken!

Wat een rare aflevering.....
Maar het is inderdaad waar wat ze zeggen....bij psychiaters zit vaak zelf de grootste steek los en hebben zelf therapie nodig. Als ze dat al niet hebben....

Ja bij een groot deel van hen wel! Deze vrouw is volgens mij geen psychiater, geen psychotherapeut en ook geen psycholoog. Mogelijk was ze een psychiatrisch verpleegkundige. Neemt niet weg dat een aanzienlijk deel van de mensen die in de hulpverlening werken(ongeacht hun functie) de problemen van anderen nodig hebben om niet op een dieper niveau naar zichzelf te kijken. Velen dienen zichzelf nog leren te helpen! Wat ze anderen adviseren dienen ze vaak zelf nog te leren. Och ja, ik hou het er op dat 30% van de cliënten er beter op wordt, 30% blijft stabiel, 30% wordt zieker gemaakt en 10 % komt vroegtijdig te overlijden. In geen enkele sector wordt zoveel geblunderd dan bij de GGZ(ook particuliere praktijken). Veel is niet eens wetenschappelijk onderbouwd. Vaak wordt er toedekkende therapie gegeven eventueel in combinatie met medicatie. De oorzaak aanpakken wordt zelden gedaan. Rare primitieve beroepen dus in de psychiatrie.
Neemt niet weg dat er ook veel mensen zijn die niet in de hulpverlening werken en in hun privé zich graag met de ellende van anderen bezig houden. Die zijn er ook om dezelfde redenen. Maar goed, dit is een andere discussie dan huurrecht.

Helemaal mee eens :)

Helemaal terecht maar als ik een toekomstige huurder was zou ik never never never nooit niet bij die mensen als huurder willen zitten. Wat een stel onprettige figuren met haar psychiatrie. Als er iemand al een pilletje moet hebben is zij het wel, een chill pil dan wel om haar een beetje te kalmeren want wat een verschrikkelijk mens. Wil zich niet aan de reparatie van de WC bril houden omdat het onder 50 euro is en dat de rietdekkers in de tuin van de buurman staan te urineren wordt als heel normaal omschreven. Een verhuurder uit de hel zo leek het me.

Ik wil er ook nog aan toevoegen dat niet alleen de huurder doch ook de partner van deze vrouw c.q. stresskip totaal niet de ruimte krijgt/neemt om zijn mond een keer open te doen. Daar is hij vermoedelijk te slap voor.

Heb met verbazing naar de uitzending zitten kijken. Ja, dat doen rietdekkers nu eenmaal...sorry? Wat een akelig mens.Zo iemand heeft in de psyciatrie gewerkt?...ze kwamen er zeker zieker uit dan dat ze er in gingen. T is goed dat ze een keer van anderen te horen krijgt dat ze zich asociaal gedraagt. Zo iemand denkt toch alleen dat t altijd aan de anderen ligt.

Fijn voor Alfred dat hij nu rustig en prettig kan wonen. Heb ook zo het idee dat t qua verhuur magere tijden worden voor Antiene

Pagina's