Ingepikt!

Still van de Rijdende Rechter uitzending De Rijdende Rechter
Ingepikt!, uitzending, 29 minuten
dinsdag 5 maart 2013

Op de Mastwijkerdijk in Montfoort is een grote ruzie ontstaan om een klein stukje grond. De familie Berends weet zeker dat het van hem is, omdat ze het namelijk 38 jaar geleden hebben gekregen van hun toenmalige achterbuurman. Maar de nieuwe bewoners, die er inmiddels ook al bijna 36 jaar wonen, weten helemaal niets van dit cadeautje. Het stukje grond is van hen en de familie Berends moet er gewoon af met hun spullen.

Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Als je dan iets krijgt dan moet je het maar laten beschrijven. Alleen al dat hoofd van dat mens.... Stond op ontploffen. Echt een klein kind als je je spullen neerlegt zodat je buurman het niet kan doen. En dan in een kruiwagen gaan zitten, zo zielig. Als ik die andere buurman was verbood ik ze om hun spullen daar neer te zetten. Een deur is zo gemaakt. Gekocht is gekocht, hadden ze toen maar hun mond open moeten trekken.

Terechte uitspraak. Simpelweg geen officieel bezit van eigendom.

Die familie Beerends denkt wel een beetje simpel zeg.

Familie Peek,
Gefeliciteerd, gauw een opening maken en de troep weg!

Die famil;ie Beerends lijkt me wel een beetje simpel zeg.

Wat een aanfluiting van een zielige uitzending. Dat wij hiervoor ons belastinggeld moeten laten gebruiken. Triest.
Ik hoop dat er in de toekomst meer sereieuzere zaken aangepakt gaan worden, want het format is wel goed.

goeie uitspraak.

blij met deze uitspraak helemaal terecht.

Goede uitspraak. Mij is echter een uitspraak bekend van Rb Maastricht / Hof Den Bosch over het volgende: een buurman maakt zijn tuin groter, door zijn erfgrens te verplaatsen in de tuin van de buurman.... De buurman gaat naar de rechter en eist zijn grond terug, de buurman verloor, ondanks de notariële akte over zijn grond. De rechters: 'het kadaster is leidelijk en volgt de praktijk....' Een notariële akte had geen zin.... (ca. 2004-2006) Uit discretie verstrek ik hier geen nadere gegevens over de zaak. INdien gewenst wil ik zo nodig proberen de 'buurman' vragen eventueel zijn stukken ter beschikking te stellen voor belangstellenden. Nico Mul *privé-gegevens door de redactie verwijderd*

Het zal heus wel kloppen, hoor. er zijn verschillende manieren van juridische bezitsverkrijging. In deze zaak was er geen sprake van; in de zaak van uw buurman kennelijk wel.

Pagina's