Keuringsdienst van waarde

Still van de Rijdende Rechter uitzending Keuringsdienst van waarde
Keuringsdienst van waarde, uitzending, 31 minuten
dinsdag 29 maart 2016
Categorie: 
Overige conflicten
Na twintig jaar wil kunstenaar Duco Crop zijn tuin met tuinhuisje in volkstuinencomplex De Pioniers in Utrecht verkopen. ‘Het onderhoud wordt een molensteen aan mijn nek.’ Zijn totale bezit wordt op 2050 euro getaxeerd, wat Duco onbegrijpelijk vindt. Zijn paradijs is volgens hem wel 7 miljard waard! Als een echte pionier waant mr. Reid zich door de volkstuinen om te onderzoeken of Duco’s tuin echt zo paradijselijk is.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

"kunstenaar"Duco is er met de uitspraak zeer genadig afgekomen.De andere leden deden dat wat normaal is binnen de vereniging: rekening houden met elkaar!
Duco hield zich uitsluitend met zichzelf bezig, a-sociaal!
Grote woorden gebruiken dat alle anderen een afwijkende "visie"zouden hebben.Zelf liet hij heel egoistisch lekker zijn bomen hoog op woekeren om vrij in "zijn"Paradijs"te kunnen zitten niets doen.

Ik begrijp niet waarom U zo beledigend tikt over " kunstenaar". Wat hij schildert mag u misschien minder aanspreken. Technisch gezien is er niks op aan te merken. Het is duidelijk dat deze man kan schilderen. Wellicht sprake van jaloezie? Het is zo makkelijk iemand af te kraken via internet. En wat mensen in hun eigen huis en op hun eigen terrein willen doen, moeten zij weten. Die heren die zo nodig moesten taxeren zijn zo te zien van de generatie jaren 50/60. Wat een burgertruttigheid spreiden zij ten toon. Is dat nu overgebleven van de hemelbestormende maatschappijkritiek van destijds? Aangeharkte tuintjes willen ze, geknipte heggetjes en gluren naar de buren. Net zo burgerlijk als hun ouders. Ik had jarenlang een caravan met een serre. Daar kreeg ik in 1995 nog 8000 gulden voor. Dat was heel wat primitiever dan dit huisje. De plek is namelijk ook geld waard. Ik vind het dus heel vreemd dat Duco niet zelf zijn huisje mocht verkopen. Vanwaar die betutteling van dat stelletje saaie brave keurige borsten?

Als dit programma verder gevuld gaat worden met buiten de realiteit staande vreemde kunstenmakers/vogels zakken we volgens mij onder de ondergrens. Duco maakte de misvatting, dat ieder ander zijn verwaarloosd paradijs ook een paradijs moet vinden. Zoals de vereniging stelde moet de sjofel door het hele perceel om er vanaf de tekentafel nog iets fraais van te maken en is elke euro voor het krot te veel betaald. Duco mag z'n handen dichtknijpen. John Reid heeft toch niet zoveel jaren gestudeerd om dit soort zaken in behandeling te nemen of zag hij er wel het komische van in?

vlgs mij heb ik zojuist zitten kijken naar een aflevering
van "Ontsnapt uit de TBS ".
man man man .....
wat een nonsense.
dat huisje was een KROT !!
( moet die beste man zelf weten , maar zeg dan niet over miljarden ).
de beste man deed ook TOTAAL NIKS !
( moet ie zelf weten , lekker luieren is okay , maar ga daar
dan geen geld voor staan eisen van anderen ).
kortom .... totale gekte !
anderzijds ...
wel jammer van die enorme kleinburgerlijke vertrutting en zieligheid dat alle tuintjes op elkaar moeten lijken
en dat nu alle coniferen deruit moeten worden gereden .
dat is nu juist weer het andere uiterste , dat je wel allemaal netjes in de pas moet lopen en niet beetje mag afwijken , want dan moet alle groen rigoreus worden gesloopt .
in afbreken zijn we inderdaad geweldig bezig in nederland .
alle Groen slopen is hier toch wel een dagelijkse bezigheid .
qua afbraak en sloop tropisch regenwoud kunnen we als Nederland zijnde beter de bek dichthouden , want zelf slopen
we hier elk stukje groen wat nog resteert .
je ziet overal groen verdwijnen in dit kale kaklandje .
"de jeugd heeft de toekomst ", maar de ouderen slopen nog wel even de heleboel voordat ze de pijp uitgaan , dus het zal dan wel een vrij troosteloze toekomst worden voor de jeugd .

Van de Facebookpagina van Duco (2013):Ik zou zo graag een televisie-uitzending willen maken en
onder een groter publiek bekend maken dat ik mijn Roll over Beethoven kirche in Oostenrijk wil oprichten.
Dat is iets wat ik in mijn eentje ook niet kan inrichten,
daar heb je andere mensen en geld voor nodig.
Ik wil ook emigreren naar Oostenrijk....

Als dit dan niet lukt dan kan je altijd nog iets verzinnen om via de RR op TV te komen, ook een soort kunst?

Meneer Crop koopt een huisje voor E800, laat vervolgens de boel verkrotten en wil dan een goede prijs? Dream on! Ik had het idee dat hij dat zelf ook heel goed wist. Maar die tuin, die was gewoon heerlijk. Met al dat wilde groen.. met een klein beetje snoeiwerk en eens goed opruimen, was dat een paradijsje geworden. Heer Crop hoorde (m.i) niet op die locatie thuis, misschien is een grote stacaravan in een bos beter voor hem.. Die vertrutting wat betreft de tuintje zou mij absoluut niet aanspreken! Je koopt iets, je wil iets moois van je eigendom maken en dat zijn daar die regeltjes.. Misschien kan het bestuur van die volkstuintjes de boel een beetje laten vieren?

Zielig, zo'n man. Die meneer Crop leeft in zijn eigen wereld maar doet eigenlijk niemand kwaad, hoewel ik denk dat ze op het park zijn geneuzel ook wel zat zijn. Ik vond het bestuur zijn best doen om netjes te blijven (hoewel de voorzitter direct de rechter ging zitten tutoyeren) maar het feit dat meneer Crop halfgeschoren op de locatie kwam zegt al genoeg. Die man staat buiten de werkelijkheid en dan is het leven lastig, ja.

Meneer Crop heeft een zeer idealistische mening. De vereniging lijkt mij nogal kortkijkend, hun wil is wet. Alhoewel zij stellen dat elke euro voor het huisje te veel is, geld het tegenovergestelde ook. Een prijs geven op basis van mening ( zoals bij alle kunst het geval is ) vind ik ronduit belachelijk. Je houdt ervan of niet. Daar houdt echter niemand rekening mee.

Ik moest eerlijk gezegd hartelijk lachen dat die vogel vond dat zijn krot met verwaarloosde tuin 7 miljard waard is.
Volgens mij is dat een Clown.
Misschien kan die vogel met Geert Wilders samen gaan werken, kunne we tenminste nog lachen.
mr. Reid die onder mijn ogen net een schoolmeester is, kende die vogel een bedrag toe van 2050 euro; wauw man, dat is veel te veel.
Ik zou dat er niet voor over hebben.
Hoe dan ook, uitspraak is niet verkeerd, maar het toegekende bedrag had wel even iets minder gemogen.

Nee dat kon niet want de vereniging heeft de prijs vastgesteld op €2050, dus croc zou dat altijd krijgen.

Afspraak is afspraak immers

Pagina's