Klimmen of trimmen in Limmen

Still van de Rijdende Rechter uitzending Klimmen of trimmen in Limmen
Klimmen of trimmen in Limmen, uitzending, 31 minuten
dinsdag 11 augustus 2015
Meneer Baltus woont in Limmen en heeft een groot stuk grond achter zijn huis. Deze grond grenst aan de tuinen van de families Draafsel, Kuiper, Broersma en Stapel. Nu is er jaren geleden een beukenhaag geplant tussen de vier huizen en het erf van meneer Baltus. Die beukenhaag is inmiddels uitgegroeid tot joekels van bomen. Een doorn in het oog voor meneer Baltus, want hij wil de haag op twee meter hebben. Hij heeft last van de bomen omdat ze rommel en schaduw veroorzaken. De vier buren zijn echter niet van plan om de bomen te snoeien, want ze willen niet op de rommel op het terrein van Buurman Baltus uitkijken. Ze willen juist dat die bomen zo hoog zijn. Ook is Baltus het niet eens met de erfafscheiding, want volgens hem hebben de families grond van hem afgepakt. Mr. Visser moet maar snel naar Limmen komen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Eerlijk gezegd vinden wij ,,de heg,, een stevig verwaarloosde troep.
Schunnig dat het restant van de beukenheg er zo bijstaat, is dik kaprijp, had er al lang uit gemoeten !

Een nieuwe heg of nog beter een nieuw schutting lijkt ons de de beste oplossing.
Er zijn ook onderhoudsarme schuttingen.

O ja, een tip voor dat kwalletje dat uit zijn slaapkamerraam (hoe verzin je het) niet naar het erf van de buurman wil kijken : plant een paar leibomen op eigen grond, tegen de nieuw te plaatsen schutting aan.
Dat groeit op termijn prima dicht.

Baltus mag op zijn eigen erf doen en laten wat hij wil, of anderen dat ,,een troep vinden,, is hun pakkie aan. Die heg is ook echt niet wat meer, daar zou ik zeker niet tegen aan willen kijken. De buren doen dus zelf ook stevig wat ze Baltus verwijten.

Ook een wat vreemde uitspraak: iedereen krijgt een beetje gelijk.

Btw: als ik in mijn slaapkamer ben, heb ik doorgaans niet echt de behoefte om door het raam naar het erf van de buren te kijken....

ik ben verbaast over de uitspraak. Volgens mij mag volgens de wet een haag op 0.5 meter van de erfafscheiding staan en bomen op 2 meter. In dit geval wordt de haag niet meer gesnoeid en is die uitgegroeid tot bomen. Staan de bomen toch te dicht op de erfafscheiding?? De enigste juiste conclusie is dus afzagen die zooi!

Wat een arrogante mensen die buren vreselijk om daar naast te wonen.
Zij weten het echte schoolmeesters.