Konijn van de rekening

Still van de Rijdende Rechter uitzending Konijn van de rekening
Konijn van de rekening, uitzending, 40 minuten
dinsdag 15 april 2014
Tags: 
huur, huurprijs, onderhoud, verhuurder
Yvon en Marco huren allebei een woning van Bep. Zij vinden de huurprijs die ze betalen echter veel te hoog. Er zijn lekkages, de elektra is levensgevaarlijk en het wc-water komt in de douchebak omhoog. En dan is er ook nog overlast van de wietrokende medehuurster. Verhuurster Bep van Kessel vindt het allemaal onzin.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Pand staat te koop,mvv keurige huurders.

Mijn hemel wat een "non-uitzending", er was helemaal niets aan de hand met het pand maar wel een hele hoop tussen de verhuurders en hun huurders. Maar de meest belachelijke opmerking kwam uit het panel, van dat ene figuur dat vorige keer of de keer daarvoor een rottige opmerking maakte over een wijk in Amsterdam gedurende de "foto-zaak" kwam dit keer de lullige opmerking "het is niet duur voor een woning maar wel erg duur voor een stal en als je dan ook nog allerlei beesten rond gaat laten lopen dan leef je de facto in een stal". Gelukkig sprak Jetske hem daar op aan want wat een arrogante kwal is die kerel. Het was een laag bij de grondste opmerking van die man die helemaal nergens op sloeg. Eén konijn maakt niet van een woning een stal.

Voor de rest had meester Visser gelijk, niet zeuren maar leven en laten leven.

Vind dat je helemaal gelijk hebt Peter. Wat die kerel allemaal zei sloeg nergens op, en bovendien, het houden van een konijn is niet anders dan een hond of een kat. Als je het hok maar goed schoon houdt. En lekker laten rondlopen dat beestje, want steeds in dat kleine hokje is ook maar zielig.

Ik denk dat de verhuurders een boel hadden kunnen voorkomen door wat invoelender te zijn. Nu bitsen ze steeds alles af met onzin en we doen zoveel goeds enz. Als ze wat meer begrip hadden getoond en meer hadden overlegd in plaats van dat snauwerige gedoe, was er veel voorkomen.
De huurders zeurden een beetje, dat wel. Maar met een kop koffie en een vriendelijk gesprek had er veel gladgestreken kunnen worden.

Helemaal mee eens, mooi gezegd!

Nette verhuurders, zeker over de huurprijs. Dat de zelf huurster nog klaagt over een electriciteits onderzoek na het bezoek van meester Visser \ deskundigen gaat natuurlijk nergens over.

Zij zien oude bedrading lopen en denken, oei, gevaarlijk gevaarlijk. Dat terwijl die draden allang (zo hoorde het zich aan) waren afgekoppeld van de elektriciteitsmeter). Als die draden onzinnig en niet meer aangesloten zijn had de verhuurder ze ook gewoon kunnen verwijderen in plaats van ze gewoon in de woning te laten hangen. Zij kunnen goed inschatten dat de kabels afgesloten waren maar misschien was het handigere geweest om of de kabels te verwijderen of om de man die hun elektrische onderhoud doet uit te laten leggen dat het niet meer aangesloten kabels zijn.

Het was gewoon een ontzettende storm in een glas water en eigenlijk had Meester Visser zijn tijd nuttiger kunnen besteden om huurders te helpen die echt een probleem hebben want hier, in deze zaak zijn de vaardigheden en kennis van Meester Visser niet maximaal benut.

Het niveau van de jury is mijns inziens af en toe wel wat bedenkelijk. Zo is iemand die wiet rookt een junk en wordt de werkelijke situatie aangaande buurvrouw Sanne niet onderzocht, ondanks dat dit zou kunnen aantonen dat de eisende dame die wellicht wat buitensporig inschat. Dat zou ze zelf zeer waarschijnlijk ook niet fijn vinden... Als je een beetje op je rechtsgevoel af gaat, voel je toch wel aan dat je iemand er niet zomaar uit kan zetten. Sanne dit, Sanne dat.. jammer dat zij er niet zelf was om haar kant van het verhaal te verwoorden.

Opzich oogt het niet helemaal fris met dat doucheputverhaal, maar lijken de klachten wat overdreven. Ik vind dat overlast niet moet gebeuren maar een jointje roken? We hebben tenslotte allemaal onze zwaktes en zo drinkt mijn buurman vast wel eens een biertje en had ik ooit last van eetbuien. Het is misschien meer het veroordelen van een ander wat snel kan gebeuren. Als het werkelijk zo is dat ze de muziek vaak hard heeft aanstaan onderschrijf ik die klacht direct. Dat is enigszins asociaal en sneu. Het is tenslotte van beide kanten leven en laten leven.

Het was net het pension van Ja zuster ,nee zuster.
Net zulke byzondere bewoners.

De verhuurster is zeer direct en zeer zeker van haar zaak, waardoor het soms lijkt dat zij op voorhand een wel zeer snelle conclusie trekt, maar als dan de aflevering doorloopt, merk je dat ze ook echt gelijk heeft. Prima uitspraak! Lekker laten leven, al ziet het huis er aardig verpauperd uit van binnen en niet van buiten! Ik zou als bewoners een keer om de tafel gaan zitten om eens het een en ander binnenshuis op te knappen met zijn allen!

Pagina's