Kopstukken

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
Kopstukken, uitzending, 40 minuten
dinsdag 21 februari 2012

Meneer de Jong bestelt telefonisch bij het autodemontagebedrijf ‘Altijd Raak’ een tweedehands cilinderkop voor een Ford Mondeo. Meneer de Jong spreekt af dat hij een kop krijgt die hij direct in zijn auto kan monteren. Maar bij levering blijkt de cilinderkop diepe krassen en deuken te hebben, hij voelt zich bekocht en vindt dat Altijd Raak de extra kosten moet betalen.

Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Dit zat er wel in ;-)

Helemaal terecht, ik heb een soortgelijke ervaring met die geweldige Penders!

Ik zocht twee deuren voor mijn auto, hun gemaild en gebeld en gevraagd of de kleur juist was (licht blauw), zelfs nog met de code van kleur. Hun verzekerden mij dat ze de juiste deuren hadden. Ik er heen gegaan met aanhanger om de deuren te halen. Was een uur rijden.
Bij aankomst bleken de deuren zwart te zijn !!!!!!!!
Maar ze hadden wel een andere oplossing, er werd een belletje gepleegd een bonafide schade hersteller kwam kijken, en maakte een zacht prijsje als hij de huidige deuren zou herstellen.....

Heel snel weg gegaan hier, om er ook nooit meer zaken mee te doen!!!!

ik ben het absoluut niet eens met de uitspraak!
de reden is heel simpel. nl:de eiser had voor een gereviseerde cilinderkop moeten vragen,
hij vraagt nu om een tweede hands cilinder kop.
daarbij weet je dat je een kop altijd vlakken moet!!!
en omdat de heer die zogenaamd verstand van auto s had vaker prutswerk maakt moet altijd raak betalen.
trouwens heel goedkope reclame voor altijd raak...
ik kom trouwens uit kerkrade en kon altijd raak niet tot nu,bedankt...

de cylinderkop, wat een verhaal en wat een vakmensen , ik heb al heel wat motoren onderhanden gehad en een kop vlakken kwam vroeger veel voor , echter cylinderkoppen van aluminium met bovenliggende nokken assen mogen niet gevlakt worden, dit in verband met de lagering van de nokkenassen, ik verwacht dan ook dat het naaimachientje dan ook problemen krijgt ,mvrgr Theo V 48jaar ervaring

Wat hebben de lagers van een nokkenas met het vlakken van de kop te maken jij zou moeten weten dat een aluminium cylinderkop krom kan trekken en als de cylinderkop gelast word ? wat dat kan ook zal je toch moeten vlakken en ook ik werk al jaren in de auto branche en heb van jou verhaal nog nooit gehoord laat staan last gehad.

Trouwens de klant van dit verhaal moet op zoek naar een andere monteur deze heeft geen verstand van zaken.

Geachte mr.Visser,

ik vind het jammer te moeten zeggen, maar u heeft een fout gemaakt door er een deskundige van de vereniging BOVAG bij te halen. De reden van mijn aanmerking is, de BOVAG is DE brache organisatie van garagehouder, rijscholen en DEMONTAGEBEDRIJVEN, DUS BELANGHEBBENDE IN DEZE ZAAK en daardoor NIET neutraal!
Verder is het zo, dat indien een sloopauto aangeboden is bij een demontagebedrijf, deze auto een goede cillinderkop kan hebben, die na een controle door een vakman, zo gemonteerd kan worden.
Ik vind het jammer, dat ik deze aanmerking moet maken, aangezien ik de kwaliteit avn het programma over het algemeen goed vind!

Met een vriendelijke groet,
W.M.van Boxtel
(voormalig 1e automonteur)

Eerst op zoeken wat een belanghebbende dus, want dat is de Bovag in deze niet.

En je mag een rechter gerust wat meer credit geven. Ook al zou de Bovag compleet achter die garage staan, de rechter kijkt naar wetten en neemt daar zijn beslissing op.

Ik ben pas bij Penders geweest , heb een brandstofpomp gekocht daar. Perfecte uitleg gehad en auto rijdt weer perfect.

is daar niet garage waar inval is gedaan door politie? zo heb ik me laatst laten vertellen.

Pagina's