Meneer Geluk de gluurbuur

Still van de Rijdende Rechter uitzending Meneer Geluk de gluurbuur
Meneer Geluk de gluurbuur, uitzending, 40 minuten
dinsdag 27 mei 2014
Tags: 
Buren, Gluren, Jetske van den Elsen, Kees Geluk, mr. visser, Ruzie, schutting
Jetske gaat langs bij Kees Geluk. Volgens zijn buren is Kees een man die zich nooit aan afspraken houdt. Iedereen in de buurt is hem meer dan zat. Het gaat inmiddels zo ver dat hij zonder iets te bespreken de bomen bij de buren kapt en willens en wetens een schutting in hun tuin zet. Mr. Visser besluit dat de schutting op zijn eigen grond moet staan en er moet folie op het bovenraam worden geplakt. Want de buurvrouw beticht meneer Geluk van gluren als zij in de tuin ligt te zonnebaden. Jetske van den Elsen gaat op onderzoek uit en helpt meneer Geluk een handje bij de opbouw van de verplaatste erfafscheiding. En maakt harde afspraken met de andere buurman om verdere escalatie te voorkomen.
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Tja Dhr Geluk....duidelijk was dat wanneer het om afspraken maken gaat je deze man duidelijk met een korreltje zout moet nemen.
Als deze zegt in Januari iets te gaan doen maak er dan maar gerust juli of augustus van.

Vond trouwens die buurvrouw wel erg kinderachtig doen...geen hand geven etc.
Komop zeg toon je een beetje volwassen zeg.

Ach, Richard 37, wij weten toch niet wat er zich nog meer afspeelt, of heeft gespeeld met meneer Geluk en de buurvrouw. Natuurlijk zou je elkaar de hand moeten kunnen geven maar zij had er kennelijk zo genoeg van dat ze het eenvoudigweg niet kon. Hoewel, in the end: she did it ☺

Tja ze gaf hem een hand maar zeg niet hoe....hopelijk blijft ze de rest van haar leven niet ermee rondlopen. Wat zullen zij en haar vriend dan een vervelend leven hebben...nu al medelijden met haar vriend.

Als eens een burenruzie hebt meegemaakt dan begrijp ik heel goed de gevoelens van deze vrouw . En kan ik heel goed begrijpen waarom zij geen hand gaf. Bij mij is een burenruzie dusdanig uit de hand hand gelopen waardoor ik door de Boze Buurman ben mishandeld ,waardoor hij veroordeeld is voor mishandeling en waardoor wij zijn verhuisd omdat het nooit meer goed zou kunnen komen. Dus als je dat meegemaakt hebt dan kun je heel goed begrijpen dat mensen zo doen zoals ze doen en dat is de ander negeren.
De impact die een burenruzie op mensen heeft is enorm. Laat staan de financiële gevolgen die ook enorm zijn en degene die de schade aanricht blijft zitten waar hij zit.

Helemaal met A Spek eens. Wij hebben ook een mega ruzie met de buren, omdat zij een aantal meters van onze grond bebouwen.
Ik heb het dus niet over pietluttige stukjes van 10-20 cm of zo, nee echt meters. Dus procederen, want dat is de enige oplossing als ze niet willen luisteren naar argumenten en kadastertekeningen, brieven van de makelaar. Je woede wordt dan steeds groter, het kost je geld, het vreet energie en tijd. Ik zou mijn buren absoluut geen hand geven, ik raap ze niet eens op als ze omvallen voor mijn neus. Ik haat ze tot en met. Ik woonde hier fantastisch en dat wil ik niet verpest hebben door een ander.

Ik kan me ook voorstellen dat je geen hand geeft aan je buren. Ook wij zijn al jaren slachtoffer van een burenruzie die ooit eigenlijk 'nergens om' begon. Het resultaat is dat ik al 2 keer ben mishandeld en echtgenoot ook 1 maal. Alleen de buren draaien het verhaal om en verzamelen zogenaamde 'getuigen'. Ik durf niet meer op straat en we duiken regelmatig onder. Politie en OM spannen samen omdat ze geen zin hebben in onze aangiftes. Inmiddels hebben we een groot dossier met allerlei bewijzen maar ook vele rekeningen van advocaten. Als je eenmaal een outsider bent dan betekent het dat je het wel kunt schudden in een kleine gemeenschap waar niet naar de waarheid wordt gezocht maar waar roddels en vriendjespolitiek de overhand hebben.

Beetje raar dat je 15 mnd lang geen tijd hebt om een schutting te plaatsen, maar diezelfde schutting wel gaat plaatsen om een discussie te starten, waarbij er ook nog latten in de muur geboord moeten worden om die steunlatten van de schutting naar de muur aan te bevestigen.
Die gast heeft een dikke kronkel in z'n hoofd.