Moddergevecht.

Still van de Rijdende Rechter uitzending Moddergevecht.
Moddergevecht., uitzending, 30 minuten
dinsdag 3 februari 2009
Mr. Frank Visser beslecht burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van mr. Frank Visser is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht zijn beslissing te aanvaarden. Afl.: Moddergevecht. Meneer De Jong wil graag met zijn bootje bij zijn huis komen. Helaas is de sloot niet diep genoeg. Hij moet dus baggeren. De modder wil hij kwijt op het landje naast de sloot. Maar daar groeien beschermde bloemen die zorgvuldig worden gekoesterd door It Fryske Gea, dé vereniging voor natuurbescherming in Friesland. It Fryske Gea vindt dat De Jong maar ergens anders heen moet met z'n bagger. Anders groeien er straks geen bloemetjes, maar brandnetels! De Jong en zijn vrouw vinden dat klinkklare onzin! Hoezo beschermde bloemen? Gele rommel vinden ze het! En zo ontstaat een moddergevecht. Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

die mensen zijn gewoon ´´zueren´´,

Ik vind de taak van het Waterschap wat onderbelicht. Zij bepaalt als waterbeheerder (zie Waterwet) of er een noodzaak is om te baggeren mbt afvoer water of recreatievaart), niet It Fryske Gea of de Gemeente. De Waterwet regelt een ontvangstplicht voor de bagger, welke inderdaad dan meestal op de kant wordt gedeponeerd. Natuurbelangen kunnen een rol spelen waarbij in overleg met betrokkenen (of wegens Natura 2000) kan worden besloten om de bagger ergens anders te deponeren.
Het is prima dat men tot een oplossing is gekomen, maar ik mis de rol van de waterbeheerder die hierover gaat, namelijk Wetterskip Fryslân.

Wat een ongelooflijk zielige bedoening. Het dotterbloempje, ach ach.
Die club kan beter naar de heer de Jong en zijn buurman luisteren, die hebben er tenminste echt verstand van.