Moeilijke meters

Still van de Rijdende Rechter uitzending Moeilijke meters
Moeilijke meters, uitzending, 30 minuten
dinsdag 9 september 2014
De familie van Lieshout weet zeker dat er een heel strook grond onder de garage van Maartje van Wijk van hen is. Op zich geen probleem tot zij opmerken dat de WOZ-waarde over dat stukje grond misschien wel 3000 euro per jaar kan zijn. Zij zijn niet van plan om dat geld te betalen en willen dat Maartje voor die kosten opdraait. Mevrouw van Wijk is ervan overtuigd dat het aantal vierkante meters van haar grond volledig op haar naam staat. Ze neemt het Van Lieshout bijzonder kwalijk dat ze hiermee lastig gevallen wordt precies op het zwaarste moment in haar leven.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Sorry hoor maar als je in rouwproces zit dan denk je toch er niet aan om de rijdende rechter er bij te halen of zit ik nou verkeerd.

Juist dan, als je het gevoel hebt dat je buren van je verdriet en onoplettendheid gebruik willen maken om je geld afhandig te maken. Wat is dan makkelijker en beter om dit door een onafhankelijke en objectieve rijdende rechter op te laten lossen. En wat blijkt, de buren hadden het helemaal geen poot om op te staan en stonden te jokkebrokken dat ze de grond afgestaan hadden aan de buren van hun eigen land. De kadaster gegevens uit 1966, ver voordat de garages en de uitbouw er kwamen te staan, toonden aan dat de erfgrens precies tussen de twee garages lag en dus die grond nooit van de buren is geweest.

Ik denk dat u niet kunt oordelen over waar iemand op zit te wachten tijdens het rouwen, iedereen rouwt anders. De een gaat bij de pakken neerzitten, de ander gaat keihard aan de slag om bijvoorbeeld maar ergens mee bezig te zijn.

Pff,dat panel!Met die zinloze uitspraken..Vooral die grijze duif die altijd vooraan
staat met haar grote mond.Heeft zelf al eens 'n conflict gehad in datzelfde
programma en die ordinaire taal die ze daar uitslaat!En dat moet dan de mening
vertegenwoordigen van 't Nederlandse volk..Om je dood te schamen!Ga lekker
thuis zitten breien of met de rest van de buurt ruzie maken!Op jouw mening
zit echt niemand te wachten hoor..

Ook ik denk er zo over, wat een vreselijk mens is dat.

Van mij mag dat panel er uit wat een gezeur.

Ik vind die Jordanese dame juist geweldig!

Wel als je van het gezeur af wilt zijn. Dan kan ze dat tenminste afsluiten en zich bezig houden met de echt belangrijke dingen in het leven. Mevr. Van Wijk weet nl. door het verlies van haar man en broer maar al te goed dat het leven meer is dan een stukje grond. Ik geef haar groot gelijk en ben
Blij voor haar en de uitslag van de rechter. Ik wens haar veel steun en sterkte toe met haar verlies en vooral rust.

Het perceel van de buurman zou volgens het kadaster groter zijn. Het blijkt dat dat zo was, maar meneer heeft dat lang geleden al weggeven. Dan heeft het kadaster dat dus aangepast, anders kan het kadaster nu niet opmeten waarover mr. Visser heeft geoordeeld. De gemeente beweert dus iets aan de buurman wat niet waar is. De buurman heeft geen grond meer ter waarde van 3000 euro. Dat betekent dat zijn OZB dus omlaag moet en gelijk gesteld moet worden aan de waarde van mevr. Van Wijk. De gemeente belazert dus de kluit en rekent teveel OZB. Jammer dat dat niet in de uitspraak is meegenomen. Feitelijk heeft niemand deze zaak gewonnen en hebben beiden gelijk. Ik vind het altijd tenenkrommend als mensen in die jury over zo'n 15 euro OZB heen walsen. Het gaat om de rechtvaardigheid en dan moeten de cijfers gewoon kloppen. Kan die oude grijze vrouw niet uit die jury? Die begrijpt er werkelijk niets van.

De gegevens van het kadaster waren uit 1966, de buurman woonde er naar eigen zeggen 40 jaar (dus zeg maar rond 1970) dus die erfgrens was al vastgesteld voordat hij er kwam wonen en dus zijn hele verhaal van grond weggeven lijkt mij nergens op gebaseerd. Wie zegt dat die extra 15 vierkante meter niet ergens anders lag.

Bij gewoon weggeven had het kadaster dus na 1970 die gegevens moeten aanpassen maar de erfgrens uit 1966 was dus correct.

En rechtvaardig? De cijfers klopten en er is geen aanwijzing dat het aantal vierkante meters van de buurman niet correct zijn en dat zijn tuin misschien gewoon iets groter is.

Pagina's