Nu kappen met die boom

Still van de Rijdende Rechter uitzending Nu kappen met die boom
Nu kappen met die boom, uitzending, 30 minuten
dinsdag 20 mei 2014
Tags: 
Bogers, boom, Buren, Ede, Kappen, Muller, Negeren, Wateroverlast, Wortels
Jetske gaat vroeg in de ochtend naar Ede om het kappen van een enorme Douglas spar mee te maken. De boom van meneer Bogers is een doorn in het oog van de familie Muller. Want de buren denken dat de wortels de enorme wateroverlast in de kelder veroorzaakt. Ondanks de kap en de belofte van woningbouwvereniging Woonstede om de ontstane schade te herstellen blijven de buren heel erg boos. Jetske constateert dat elkaar negeren de beste oplossing is, anders zou het zomaar weer volledig uit de hand kunnen lopen.
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat een nare vrouw is dat zeg..Ik bedoel die buurvrouw hiermee

Nog lang niet zo erg als die buurman van haar, wat die tijdens de vorige uitzending allemaal uitkraamde tegenover zijn zieke buurman sloeg helemaal nergens op.

Het lijkt mij prima dat de boom gekapt is. Zo'n hoge boom past niet, zo dicht bij de woningen. Als er een zware storm komt, kan de boom omvallen tegen een woning met alle gevolgen van dien. Dat aspect is niet aan de orde geweest.

Als we iedere boom moeten kappen "omdat hij om kan vallen" dan wordt het aardig kaal denk ik. Als een boom gezond is en hij heeft beschutting van de huizen, dan zal dat niet zomaar geburen.

Rare ouwe vrouw. Die wateroverlast kwam helemaal niet door die boom.

Het hele probleem met deze rechtzaak tegen haar buurman was dat deze niet gerechtigd was om de bomen te kappen. Hij was wel diegene die de boom moest onderhouden maar de bomen waren eigendom van de woningbouwvereniging en die hadden dan ook voor de rijdende rechter gedaagd moeten worden indien meester Visser voor kappen had kunnen kiezen.

Ik ben op zich blij dat de bomen weg zijn, dat zal veel extra licht brengen in de woningen en alle andere nadelen van de boom zijn nu ook weg.

Ongelofelijk.Je zult maar met zo een vrouw samen wonen. Wat een naar mens is zij zeg. Uitspraak was helder, boom mocht blijven, lekkage kwam door de muur en de boom zorgde er zelfs voor dat het een beetje tegengehouden werd. Woning bouw gaat zich er mee bemoeien en die boom word alsnog gerooid. Heel erg sneu voor de buurman.Hoop dat hij een mooie haag of zo plaats op die plek zet. Ik hoop dat de woningbouw heeeeeel lang wacht met het opnieuw impregneren van de muur. Bha raar naar mens.

Wat een hele vervelende buurvrouw in plaats van zo moeilijk te doen over een boom buiten had ze beter de schrootjesmuur binnen is schoon mogen maken gatverdamme viespeuk

Die buurvrouw kan beter wat tijd besteden aan de schrootjesmuur binnen met een emmer sop dan te zeiken over een boom die de lekkage dus niet veroorzaakt

Ik noem A de eiser,B de verweerder en C de woningbouwvereniging.
Ik kan mij de boosheid van A wel voorstellen. Het is niet niks als er wateroverlast in huis is. Alleen zij was aan het verkeerde adres, namelijk bij B. Zij had C ter verantwoording kunnen roepen. Maar misverstanden kunnen gemakkelijk ontstaan. Het zou zo gegaan kunnen zijn.
A krijgt wateroverlast in huis. A spreekt C daarover aan. C is oostindisch doof en zegt dat het wel aan de boom zal liggen. C doet niets. Daarop spreekt A B aan, en vraagt om kappen van de boom. B legt dat verzoek naast zich neer. De zaak escalleert. De RR komt eraan te pas. Die doet uitspraak en zegt dat het niet aan de boom ligt.Maar de wateroverlast blijft. En C doet maar niets aan die overlast. A wordt zo flauw, dat zij toch weer denkt dat het aan die boom ligt. Tenslotte kapt C de boom. A is echt gelukkig en denkt echt dat de overlast is beëindigd. Dat blijkt niet het geval te zijn.
De boosheid van zowel A als B vind ik begrijpelijk. Ik vind wel, dat het goed is dat de boom gekapt is, maar dan om andere redenen. De boom stond te dicht bij huizen en die was erg hoog. De boom kan omvallen bij een zware storm met alle gevolgen van dien.Verder ontneemt de boom veel licht in woningen.

Pagina's