Op de tocht

Still van de Rijdende Rechter uitzending Op de tocht
Op de tocht, uitzending, 30 minuten
dinsdag 18 februari 2014
Meester Visser rukt uit met rookbommen om de tocht die wordt veroorzaakt door de kapotte luchtroosters goed in beeld te brengen. Said heeft sinds de aankoop van zijn Amsterdamse nieuwbouwappartement problemen met zijn luchtroosters. Na heel veel gesteggel met de Vereniging van Eigenaren besluit hij de roosters te laten maken. Hij stuurt de rekening door naar Raymond, de voorzitter van de VvE. Raymond betaalt niets, het is een privé-reparatie. Said moet zelf opdraaien voor de kosten. Na 4 jaar is het probleem nog niet verholpen. Saillant detail, Raymond is ook nog zijn buurman.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Hallo,

Ik ben ook woonachtig in een appartementencomplex. We zouden er alles aan doen om dit soort dingen niet te betalen. Verantwoordelijkheid bij de bouwer.

Voorzitter is erg lax en rommelig. Dat is hier heel anders.

Als je voorzitter bent, ben je ook voorzitter als je de mensen in het loopje tegenkomt. Daar ben je voorzitter voor

Geachte heer Clemens,

Als voorzitter ben je in de eerste plaats bewoner en je wilt ook prettig en ongestoord kunnen wonen. De klaagmuur staat in Jeruzalem en niet bij de voorzitter van de VVE. Als deze voorzitter niet wil worden "lastig" gevallen door zijn mede eigenaren dan is dat zijn goed recht.Het is vrijwilligerswerk en je medebewoners kunnen je nergens toe verplichten. Is men niet tevreden over het functioneren van de voorzitter dan kan men tijdens de vergadering van eigenaren altijd een nieuwe voorzitter kiezen.

De enige taak van de voorzitter is leiding geven en het voorbereiden van de vergadering van eigenaren.Dit laatste in samenspraak met andere mede eigenaren, die de functie van bestuurslid vervullen.

Dit bestuur maakt de fout door deze uitgavepost niet voor te leggen aan de vergadering. De vergadering van eigenaren beslist of dit ten laste komt van de VVE of niet. Is men het niet eens met het vergaderbesluit dan kan de desbetreffende eigenaar vervolgens zich wenden tot de kantonrechter of in dit geval de rijdende rechter.

Wat een nare vent die van de VVE...vooral zijn opmerking na de uitspraak dat de alle bewoners daaraan moeten bijdragen.
De VVE betaalt maar lekker uit eigen zak.,..

U snapt kennelijk niet hoe een VVE werkt. De VVE int bijdragen van de bewoners en daaruit wordt alles betaald. De VVE kan dus helemaal niet 'uit eigen zak betalen'. Dat geld wordt altijd bijeen gebracht door de bewoners.
Veel mensen kopen een appartement, maar gedragen zich in de richting van hun VVE als huurders. Maar een VVE is geen woningbouwvereniging die alles wel even komt opknappen. En een voorzitter is geen werknemer of concierge. Ik had met die arme man te doen.

Joost, jij snapt er werkelijk helemaal niks van.

Hoe kun jij nou beoordelen dat de voorzitter laks en rommelig is. Je woont er niet eens, maar je weet het wel.

Voorzitter is een functie, die je tijdens een vergadering bekleedt. Als iemand dus iiets van hem wil, dan moet je ook de gebruikelijke weg daarvoor bewandelen.

Spreek jij je huisarts ook in het winkelcentrum aan?

Wellicht is het jou onbekend dat na verloop van jaren de garantie ophoudt. Zeker als je zelf het touwtje van het rooster kapot trekt, ben je zelf verantwoordelijk.

Tja en dan heb je een 2 persoonsbestuur: niemand uit het complex van 22 eenheden meld zich aan voor een functie.
In deze uitzending: Inzet van bestuur is wel voldoende, echter beheersmaatschappij, waar een VvE toch behoorlijk veel geld voor betaalt, laat met dit probleem: garantie op functioneren van gem. eigendom het behoorlijk afweten.
Onderneemt geen acties in dit specifieke geval.
Advies aan dit bestuur: Een andere beheersmaatschappij in de arm nemen.
Ik mag geen reclame maken maar onze VvE heeft enorm goede ervaringen met MVGM in Rijswijk.

Goede uitspraak. En de voorzitter met zijn 'volgens de akte en het reglement is het bestuur van mening' - makkelijk zo;n akte die al aangeeft wat de mening van het bestuur is.
@Richard36. De pot van van VVE wordt door de bewoners gevuld dus inderdaad, alle bewoners dragen bij. Net zoals meneer Said bijdraagt als de roosters van zijn onderbuurvrouw worden vervangen.

In principe simpel, de ramen en sponningen behoren bij het gemeenschappelijk en dus het luchtrooster dat in die sponning zit hoort er dan ook bij.

Dat hij en zijn medebestuurders dan maar een andere lezing daaraan geven mag dus niet. Dat heeft meester Visser duidelijk te kennen gegeven. Dit had nooit zover hoeven komen als de VvE goed advies had ingewonnen over deze zaak. En niet zelf gaan redeneren over zaken waar de VvE en haar voorzitter dus geen verstand van hadden.

Nou, meer een voorzitter die te veel op zijn eigen houtje beslist heeft zonder de materie goed te kennen. Daarvoor hadden ze of iemand moeten inhuren of men had advies kunnen vragen bij iemand die er verstand van heeft. Nu komen hij en zijn mede-besuursleden in een kwaad daglicht te staan terwijl ze ongetwijfeld met alle goede bedoelingen van de wereld in die VvE plaatsgenomen hebben.

Zoals die vrouw dat zo mooi zei...EEN VOORZITTER VAN LIK ME VERSIE!!!

Pagina's