Paniek in de Polder

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
Paniek in de Polder, uitzending, 40 minuten
dinsdag 8 mei 2012

Rondom Emmeloord zijn in de jaren vijftig, midden in het uitgestrekte polderlandschap, arbeidershuisjes gebouwd. Voor Sjoerd en Margriet wordt hun droom werkelijkheid wanneer zij het middelste huisje in een rijtje van drie kunnen kopen. Zo kan Sjoerd achter zijn huisje ongestoord sleutelen aan zijn zwarte crossmotor. De makelaar belooft bij de koop dat zij recht hebben op een weg achter de huisjes. Maar volgens de buren komt die weg er nooit. Zij willen de herrie van crossende motoren achter hun huis niet. Meester Visser bepaalt of de weg er komt.

Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Tja, leuke uitzending maar dit zat er wel in ;-)

Ik had de uitspraak anders ingeschat. Ik had niet ingeschat dat iets dergelijks niet kan verjaren. Het overige is logisch.

Wat kinderachtig dat ze gaan verhuizen, je kan er toch best mee leven, als ze voor je huis langs komen heb je er toch ook last van, en dan zie je die auto ook nog, snap het echt niet... Een kleuter vlucht weg voor zijn problemen, de meeste volwassene niet, maar zij dus wel.

Over kinderachtig gesproken, jouw reactie is pas kinderachtig. Deze mensen stellen belang in hun privacy en bovendien zijn ze al uitgescholden door hun buren. Hoe is het met de beleefdheid tegenwoordig?

Ten 1e ben ik ook nog een kind, maar ik zie het nut er niet van in om helemaal moeilijk te doen over een weg over een stuk grond waar je toch niets mee doet. Ik zeg ook niet dat het goed is dat die man hem heeft uitgescholden, maar dat hoeft niet te zeggen dat hij daarom niet kinderachtig doet, door te zeggen, als dit er komt, ben ik weg, zo doet een kleuter ook als er iets komt wat hij niet wil..

de uitspraak lijkt simpel........maar de gevolgen zullen heftiger zijn. U moet maar eens goed luisteren wat hij na de uitspraak zegt.Deze jonge man was nu niet het heiligdom dat hij rustig is zachtjes is en geen overlast zal veroorzaken.
Ik zou niet graag daar naast wonen en kan de familie op de hoek begrijpen dat zo niet te wonen valt....zij hebben de ervaring al om er naast te wonen,. Als deze jonge man zegt tijdens een woordenwisseling ik zal u het leven hier moeilijk maken... kijk ik daar niet van op.Hij is ook het type niet die chopin tijdens het sleutelen aan heeft staan op zijn cd speler.

vrienden met auto,s die langs komen..... ik mis ook de afspraken dat er geen auto.s op het pad mogen staan.........De uitspraak van och dat valt toch wel mee,, wordt na verloop van tijd gigantische ergenissen.....

Welnee, die buren gaan echt niet verhuizen. Goede uitspraak, maar dat kon in dit geval ook niet anders want Mr. Visser kon geen wetje vinden waar hij nog wat mee kon anders dan de jongelui gelijk geven. Ik word altijd een beetje moe als argumentatie komt: ja, maar zo was het altijd. Ik ben 72, niet echt oud hé, maar waarom moet je aan het verleden vasthouden? Sleutel ze maar lekker, veel plezier als je die brik weer aan de praat kan krijgen.

Helemaal mee eens.
En gaan ze wel verhuizen dan is dat naar mijn mening een teken dat de buren hun zin willen doordrijven anders....
Oké het is een verandering maar jonge buren kan ook een positieve verandering zijn. Bij ouder worden kan een jonge buur waar je normaal mee overweg een steun zijn. Men kan elkaar wederzijds helpen.

belachelijk!
als de buurman een transportbedrijf begint in zijn tuin moet je dat ook tollereren??
deze mensen moeten nu dus een stuk tuin, hun vrijheid en rust opgeven voor de nieuwe buurman zijn nieuwe schuur met cross-auto?
volgens mij is erfdiensbaarheid hier NOOIT voor bedoeld!

Ik ben het helemaal met je eens. De familie Kok moet heel veel opgeven omdat de familie Brouwer zo nodig hun zin moeten doordrijven en bovendien ook nog eens gaat schelden. Mr. Visser had wat mij betreft de familie Brouwer moeten voorhouden dat er ook nog zoiets als beleefdheid bestaat.

Pagina's