Pas op voor de hond.

Still van de Rijdende Rechter uitzending Pas op voor de hond.
Pas op voor de hond., uitzending, 30 minuten
dinsdag 15 mei 2007
Bert en Willeke Hazeleger besluiten dit jaar eens op vakantie te gaan zonder hun hondje Zenja. Via marktplaats zoeken ze een oppas die hun hond onder zijn hoede kan nemen. Het echtpaar komt uit bij Daniëlle Busink in Apeldoorn. Maar zodra de logeerhond bij haar is afgeleverd begint de ellende: Zenja poept op het tapijt en maakt ruzie met de eigen honden van Daniëlle. Omdat de honden niet samengaan bindt Daniëlle Zenja buiten aan een boom onder buurttoezicht. Maar dan bijt de hond de broek van een buurjongen kapot. Daniëlle betaalt 50 euro aan schadevergoeding voor een nieuwe broek en brengt Zenja naar een ander oppasadres. Terug van vakantie wil Bert zijn geld terug. Daniëlle heeft volgens hem niet goed op de hond gepast. Daniëlle wil schadevergoeding voor haar vervuilde tapijt. Aan De rijdende rechter de taak om dit conflict op te lossen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

soms klink het heel vreemd maar de wet zegt dat de eigenaar altijd aansprakkelijk is voor de schade ook al is de eigenaar er niet bij.

ze hadden langer moeten aanzien of de honden wel samen konden. en ze had hun eerder moeten inlichten dat ze niet samen konden. ik vind dit wel voor een groot deel verwaarlozing en onachtzaamheid van danielle tov de hond.