Pispaaltjes

Still van de Rijdende Rechter uitzending Pispaaltjes
Pispaaltjes, uitzending, 40 minuten
dinsdag 3 juni 2014
Tags: 
Bewust, burenruzie, Familie Drogt, Familie Meijer, Jetske van den Elsen, Kwaad, mr. visser, Pispaaltjes
Jetske gaat terug naar het idyllische Westerland in de kop van Noord Holland. Hier ergert de familie Drogt zich mateloos aan het gemakzuchtige gedrag van hun buren. De familie Meijer is zich van geen kwaad bewust en voelen zich door de aantijgingen diep en diep gekrengd. Ze voelen zich pispaaltjes. Jetske kijkt of de schutting die geplaatst is ook daadwerkelijk verlichting kan bieden. De families Drogt en Meijer waren eerder al te zien in De Rijdende Rechter, bekijk hier de zaak terug.
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

't Wonen is er in ieder geval zo te zien, niet gezelliger op geworden. Nou ja, niets aan te doen.

zal er nooit gezellig op worden, een geboren zwart
kijker

Het duurt bij mij altijd lang voor ik al die verschillen begrijp t.a.v. erfgrenzen en paaltjes e.d. maar als er honden van mijn buren loslopen in mijn tuin, dan is dat typerend voor het gedrag van de buren.

De oudere mevrouw gedraagt zich letterlijk als de gebeten hond en dat is onterecht..

Ik ben zelf ook wat ouder en oudere mensen denken soms ( onterecht) iets te claimen vanwege hun leeftijd en of dat terecht is, zal hun worst zijn.

Ze moeten dankbaar zijn voor al die jaren dat de buren zo tolerant waren en die auto die nauwelijks dat hooi kan laden vind ik al meer dan tolerant en getuigt van klasse van deze familie dat ze dat nog toestaan.

Maar goed komt het nooit weer, dat is altijd een probleem met oudere mensen, die zich niet kunnen schikken.
Overigens ben ik 66 en is mijn moeder 89.

Mijn buren stellen het ook niet op prijs als mijn honden in hun tuin lopen. Erg logisch lijkt me.
Ik vond de buren behoorlijk tolerant. Teveel misschien. Dan ga je er misschien onterecht vanuit dat je er recht op hebt.
Maar deze mensen zijn niet meer voor reden vatbaar lijkt het.
Vind dat ze het heel netjes en coulant hebben opgelost, maar met zulke zure mensen zal het niet meer goed komen denk ik.

Wat een vreselijk stugge mensen! Vreselijk! Dit is zo kenmerkend voor alle 50/65 plussers, totaal niet openstaan voor verandering. En ook al is er een uitspraak geweest van de rechter, toch nog blijven zeuren! Want ja het is gewoon gezeur! Deze mensen moeten een hobby zoeken zodat zij zich niet hele dag met de buren kunnen bezig houden! Dit geldt overigens voor alle 65+ers, zoek alsjeblieft een hobby zodat er niet constant van dit soort achterlijke zaken bij de rechter worden voorgelegd, men is veelte veel bezig met de buren en te weinig met hunzelf! Ga toch wat doen! In plaats van dat eeuwige gezeik over paadjes en hekken en bomen die voor lekkage zorgen en troep in de tuin van de buren, hou toch op! Ga wat doen! Bemoei je met je eigen zaken! De buren zijn MAAR de buren hoor, heel blij dat ik niet in de tijd leef dat iedereen beste vrienden was met zijn buren! Diep diep triest! Dit beloofd nog wat met de vergrijzing van Nederland!

Buren in Nl is meestal niks want wonen kan men hier niet: klussen, dieren, altijd gedoe hierdoor. Nl-ers zijn het vrije erf van ooit nog niet ontstegen en zijn rijtjeshuis ongeschikt hierdoor. Vandaar de broodnodige vakanties, vaak met schuld toe, en/of een vrijstaand huis, want buren? Liever niet.

Nieuwegeneratie3: wat een idiote reactie! Dit conflict heeft niets met leeftijd te maken. Bovendien, als je paarden houdt heb je beslist wel een hobby hoor. Bovendien hadden de buren van die "oudere" mensen juist de wens om met paaltjes en hekken te werken en niet zij.
Bij de rijdende rechter heb ik trouwens diverse "jonge" mensen voorbij zien komen die zeurden, zeikten, schreeuwden enz. Dus nogmaals: om een bepaalde leeftijdsgroep generaliserend in een hokje te stoppen vind ik pas echt diep, diep triest.
By the way, ik ben zelf een dertiger!

Erg jammer dat de oudere buren blijven jammeren en zich niet aan de gewijzigde situatie (willen) aanpassen.
Het is toch niet onlogisch dat je de honden, en het gesleep met spullen over je eigen erf een keer zat wordt.
Dit alles had voorkomen kunnen worden als je vanaf het begin in goede harmonie afspraken kunt maken over e.e.a.
Helaas is die harmonie nu echt verdwenen, hoewel ik denk
dat het jongere echtpaar toch wel daarvoor openstaat.
pgm

ik vraag me weleens af waarom de oudere burwn moeten buigen voor de nieuwe buren die er komen wonen het is toch overal het zelfde gezeur