Pup in de zak

Still van de Rijdende Rechter uitzending Pup in de zak
Pup in de zak, uitzending, 35 minuten
dinsdag 13 oktober 2009
Mr. Frank Visser beslecht burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van mr. Frank Visser is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht zijn beslissing te aanvaarden. Afl.: Pup in de zak. Mevrouw Ida Dokter wil dolgraag een Golden Retriever pup met een stamboom. Via Marktplaats komt ze terecht bij een fokker in het plaatsje Oranje. De fokker heeft het hondje Layka in de aanbieding. Maar als Ida de pup daar na zes weken ophaalt, gaat het mis. Layka spuugt wormen en heeft last van diarree. Eerst probeert Ida het hondje zelf nog op te lappen, maar niets lijkt te helpen. Als ze Layka op een dag bewusteloos in haar hok aantreft, is voor Ida de maat vol. Boos en verdrietig brengt ze Layka terug naar de fokker. Na een week krijgt Ida een telefoontje van de fokker. Layka is weer helemaal gezond en kan weer worden opgehaald. Een bezoek aan de dokter was niet eens nodig! Maar Ida wil niet meer. Ze heeft te veel ellende met het hondje meegemaakt en eist haar geld terug. Maar dat weigert de fokker. Mr. Visser springt midden in het gevecht en komt erachter dat blaffende honden soms wel degelijk kunnen bijten! Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat een vreemde uitspraak v/d rechter. De verkoopster weigerde om de koop ongedaan te maken en komt daarna weg met een afgedwongen schikking. Met grote verbazing heb ik naar deze uitkomst v/d uitzending gekeken. Volgens de rechter geldt de schikking, maar volgens zijn eigen argumentatie had de verkoopster het nooit tot een schikking mogen laten komen. Zij had direct moeten toestemmen in het verzoek van de koopster om de koop ongedaan te maken.
Ik kijk bijna nooit dit programma, maar na zo'n uitspraak heb ik ook weinig behoefte om weer te kijken.

De vrouw heeft op het eind nog de moed om eerlijk te zijn over het verlies. De man met wit haar vind zich zelf een te grote vent.

goh... als een hond ontwormt wordt, word hij letterlijk vergiftigd om de wormen weg te krijgen. Tuurlijk word de hond dan even ziek.

Ik ben het eens met de fokker terug mag maar als hij gelijk goed gaat en beter word ligt het misschien toch wel aan de kopers.

ik snap niet dat je zomaar een dier koopt via marktplaats.....
ga naar het asiel of een echte geregistreerde fokker!
op de markt heb je ook geen dieren!

en maak ook nooit afspraken zonder je partner te overleggen!
zeg gewoon ik heb u voorstel gehoord ik ga het overleggen of in overweging nemen
zodat je zelf nog ff rustig kan nadenken en belangrijkste het ff bespreken met je partner....
dan kan je met een gerust hart bevestigen met een ja of nee

Marco, je hebt blijkbaar moeite de redenering van de rechter te volgen maar deze is toch echt heel logisch en eerlijk gezegd ook heel eenvoudig. Het gegeven dat de kopers een aantoonbaar zieke pup redelijkerwijs terug mochten geven doet niet ter zaken want beiden partijen hebben onderling een schikking getroffen.