Reclamebord op industrieterrein

Still van de Rijdende Rechter uitzending Reclamebord op industrieterrein
Reclamebord op industrieterrein, uitzending, 40 minuten
dinsdag 3 april 2012
Op een industrieterrein in Waalwijk heerst grote onrust. Ondernemer Kitselaar heeft namelijk een reclamebord voor zijn bedrijf geplaatst. Maar in de reglementen van de VVE staat dat dit absoluut niet is toegestaan. 'Als iedereen dit gaat doen, wordt het een grote puinhoop op het terrein. En het is nog gevaarlijk ook', aldus de voorzitter Kwaks van de VVE. Meneer Kitselaar vindt de regels absurd. Hij is dus absoluut niet van plan om het bord weg te halen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

De reacries op het forum slaan zoals gebruikelijk weer nergens op.n
Afschaffen dat forum !

Als reactie op de opmerking dat de reacties van het panel weer nergens op slaan: Vandaar dat de suggestie om het bord op wieltjes te plaatsen wordt overgenomen.

Dat zat er wel in, dat wordt verhuizen ;-)

Het form heeft geen verstsnd van zaken en kan een betere uitzending eorden sls het verdwijnt. Heeft geen toegevoegde waarde. Informeer de kijkers meer over de te gebruiken wetteksen

Het zijn ook telkens dezelfde betweters in dat panel, jammer.

Ik vind dat panel trouwens wel wat hebben. De gewone burger die ook even haaf mening geeft. Maar dit geheel terzijde. Ik ben het eens met de uitspraak van de heer Visser, die meneer heeft zich gewoon aan de regels te houden.

Bezuinigings tip voor de omroep, weg met dat forum.
VVE is een mieren********, waar blijft het vrije ondernemerschap. Als we maar alles op papier hebben dan is het goed. Overbodige regelgeving ten top.
Eerste huurcontract zat er een VVE reglement bij en het 2e niet. Ergo de VVE is opgehouden te bestaan. Foutje bedankt.

Door dit soort uitspraken neemt mijn vertrouwen in het recht wel sterk af.

Nou, U hebt door dat forum toch maar mooi Uw mening mogen geven dus zo'n forum is wel handig.

Verder, de VVE is geen mieren***ker omdat het bedrijven aan het regelement houdt. En je kunt het wel hebben over "vrij ondernemerschap" maar als je gehuurd zit moet je je nu eenmaal conformeren aan de daar geldende regels. Als hij zo nodig vrij had willen ondernemen had hij een pand moeten kopen waar hij zelf zijn regeltjes mag stellen (binnen de grenzen van de wet natuurlijk).

Nu zit hij echter gehuurd en moet hij zich aan de rechten en plichten houden die aan dat huren verbonden is en 1 van die regeltjes is niet zo'n bord neerzetten dat niet verwijderd kan worden. En ja, als we het op papier hebben dan is het goed want helaas zijn mensen niet redelijk en proberen ze de grenzen van overeenkomsten op te zoeken, als die grenzen niet goed zijn aangegeven dan zou dat inhouden dat alles mogelijk moet zijn en dat is natuurlijk niet zo.

En ik vind deze uitspraak mijn vertrouwen in het recht vergroot, het recht is het recht en moet niet emotioneel of flexibel zijn om zo'n aardige bedrijfseigenaar te plezieren. Rechtspraak is niet een populariteitswedstrijd maar het door de rechter bepalen of iets volgens onze wetboeken toegestaan is of niet. Indien U die regels niet aanstaan meneer Luberti kunt U een politieke partij oprichten of zich tot een partij richten om die veranderd te krijgen maar ik geef U weinig kans. De rechter kan zich alleen maar aan de geldende wetten houden, dat is het uitgangspunt van recht spreken.

Het zou trouwens heel erg bont worden hier in Nederland als een eigenaar van een pand geen regeltjes zou op mogen stellen omdat het in strijd is met de "vrije ondernemingsgeest". Als U ooit in de situatie zou zijn om een pand/huis te gaan verhuren zult ook U ervoor zorgen dat in het contract dingen zijn afgesproken die toegestaan zijn en verboden zijn, anders zou U een dief van eigen beurs zijn en ook nog eens voor grote problemen kunnen komen te staan.

VVE = mierennuker #1! Small mind in a small country, as usual!

Wat een onzin. als de burger gelijk heeft zal hij tot aan de eeuwigheid doorgaan om zijn gelijk te krijgen maar omdat dit een VVE is die in zijn recht staat moeten die dan maar accepteren are deze meneer zich niet aan de geldende regels houdt? Ik zeg nee. Regels zijn een noodzakelijk kwaad en als ik me al huurder van een woonhuis niet aan de regels houdt waarvoor ik getekend heb word ik ook mijn huis uitgezet (indien ik niet inbind).

Pagina's