Return to sender

Still van de Rijdende Rechter uitzending Return to sender
Return to sender, uitzending, 31 minuten
dinsdag 3 september 2013
Tags: 
burenruzie, erfafscheiding, meester visser, rijdende rechter
In Anna Pauwlowna worden twee buurmannen verteerd door haatgevoelens. John Mossel heeft volgens zijn buurman zonder overleg een schutting ver over de erfafscheiding geplaatst. Na negen jaar pikt Bastiaan Fransen dit niet meer. Hij eist zijn stuk grond terug. Op zich is dit nog niet het grootste probleem. Meneer Franssen vindt de vernederingen van zijn buurman naar hem toe het ergst. Vooral de opmerking 'je bent maar een postbode-tje' treft hem diep in het hart. Volgens Mossel is dit nooit gezegd. Het zijn juist de verschrikkelijke scheldpartijen van meneer Fransen die de situatie ondragelijk maken.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Correcte uitspraak maar verders wel een erg zielig gedoe

Een arme postbode laat me niet lachen. De postbodes van tegenwoordig moeten 200 jaar brieven bezorgen om zo'n villa te kunnen kopen.

Belachelijke reactie! Misschien waren de huizenprijzen destijds heel anders, is de woning van zijn ouders geweest of wat dan ook. Ga eens naar een dorp toe en zie hoeveel mensen hier in grote vrijstaande huizen wonen zonder het breed te hebben, dit omdat er heel wat van familie naar familie gaat, en ga zo maar door.

Goede auitspraak! De band tussen de buurmannen is helaas wel echt kapot.

Jammer dat er nog steeds zoveel mensen in de slachtofferrol blijven zitten, zoals de heer Franssen en zielig voor hem dat hij de hand van de heer Mossel niet wil schudden. Deze man zal altijd boos zijn.bah!!

Ik ben het helemaal met je eens! En ik vind de heer Mossel een echte heer!

Helaas moeilijk geval. De zielige Postbode maakt van een mug een olifant. En dit kost hem nog veel geld ook. Waarschijnlijk lost dit de problemen tussen hem en de buurman niet op.

De postbode moet uit de slachtofferrol en een cursus volgen,Hoe leer ik van mezelf te houden.

Verder goede uitspraak,maar ben toch bang dat ze op elkaar blijven letten.

Meneer Franssen zit in een slachtofferrol en Meneer Mossel praat teveel met "dure" woorden. Allebei eens in de spiegel kijken zou kunnen helpen.

Maar ben bang dat het te laat is voor beide.

Ja, helemaal met je eens. De heer Mossel genoot duidelijk van zijn toegewezen rol als ´iemand van stand´. Vond hem vanwege zijn manier van praten, wat geheel niet nodig was, toch wat arrogant overkomen. Dit was mijn interpretatie wat niet zegt dat hij dit is, maar jammer dat hij zo in die rol meegaat. Zo maak je de verhoudingen nog zuurder met een buurman die hiertegen steeds in de verweer komt. Als je je als buurman de mindere voelt, wat geheel niet nodig is, want de waarde van de mens zit hem in heel andere dingen, moet je je vooral zo opstellen zoals de heer Mossel doet en lekker ´duur´ gaan praten.

Pagina's