Rinkeldekinkel in Overdinkel

Still van de Rijdende Rechter uitzending Rinkeldekinkel in Overdinkel
Rinkeldekinkel in Overdinkel, uitzending, 31 minuten
dinsdag 23 februari 2016
In het weidse Overdinkel woont de familie Leuverink in een prachtige vrijstaande villa met zwembad, totdat hun buren, de familie Mazeland, een carport tegen hun villa aanbouwen. Dit kan echt niet volgens de familie Leuverink! En alsof dat nog niet genoeg is, komt de familie Mazeland met nóg een waslijst aan eisen. Kan mr. Reid de lucht klaren tussen deze verhitte buren?
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

De enige echte rijdende rechter... Dat was wel een valse sneer naar mr. Frank Visser die na 20 jaar eens elders gaat bij schnabbelen:-)

Is er dan een ander programma dat Rijdende Rechter heet? Dat Frank Visser nu ergens anders werkt is zijn keus geweest, maar om je eigen programma de enige echte rijdende rechter te noemen vind ik geen sneer naar Meester Visser persoonlijk. Ook ik wens hem succes bij zijn programma en misschien ga ik wel kijken naar zijn programma of het wat is (hoewel ik dus een gruwelijke hekel heb aan reclame gedurende een programma).

Een degelijke, maar stevige start van de nieuwe RR.

Uiteindelijk is het één vraag van de eiser meneer Leuverink die het geval goed samenvat, hij vroeg zich meerdere keren af waarom zijn buren zo moeilijk deden over een paar centimeter.. Dat hij dit vroeg terwijl hij zelf de zaak had aangezwengeld en blijkbaar dus niet snapt wat zijn eigen rol in dit is geeft aan waar de kern van dit probleem ligt.

Op de uitspraak lijkt dus niets af te dingen, wel is het eentje met impact.. want dit wordt nog een duur grapje.

Ik kijk uit naar de volgende uitzending!

Ben ik helemaal met je eens, maar ja, die 87 centimeter overhang was dan ook wel heel erg extreem. En zo onrechtmatig volgens meester Reid dat daar maar 1 oplossing voor is en verwijderen.

Wat ik wel nog even wil zeggen is dat 87 plus 12 centimeter voor de hele woning toch wel flink is, diegene die het huis gebouwd heeft moet zich nog maar eens flink de oren krabbelen hoe het in hemelsnaam het mogelijk is dat hij zo ver over de erfafscheiding gegaan is.

Ook hoor ik de heer Leuverink praten over de gigantische afmeting van het landstuk maar toch de onverklaarbare beslissing neemt om over de erfgrens te bouwen in plaats van zijn villa op het midden van zijn landstuk te zetten.

Daar heb je wel een punt, ik had op de een of andere manier die centimeters nog niet eens bij elkaar opgeteld, maar dat is op een haar na een meter..

Ik denk dat het heel verstandig was van de verweerders om te proberen alles in één keer te regelen nu er toch een zaak was en deze ..erg forse.. uitspraak zorgt in ieder geval voor heel veel duidelijkheid.

Ik denk dat ik het iets verkeerd bij elkaar gerekend heb, het was 12 centimeter plus 75 centimeter. Maar ja, 87 centimeter zit dichter bij de meter dan bij de halve meter.

Ik ben van mening dat familie Mazeland misbruik hebben gemaakt van eigendomsrecht. De Belangenafweging door de rechter was fout.

Misbruik maken van je wettelijke recht om te bouwen op je eigen grond en niet willen hebben dat de buurman niet boven en op jouw grond zijn huis en dak neerzet? Dat is niet misbruik maar bescherming van je eigendomsrecht.

De belangen van de verdedigende partij is wat je bedoeld? Vergeet niet dat degene die in ongelijk was gesteld juist degene was die de zaak had aangespannen. Overigens is een meter overschrijding wel degelijk een belang. Je kunt niet zomaar de grond van een ander als jouw eigendom aanmerken. Overigens moet je niet vergeten dat dakgoot onderhoud er ook nog eens bij zou komen, mocht dit blijven staan. Dus terecht afbreken.

Deze nieuwe rechter is een aangename verrassing (een verbetering zelfs), alleen jammer dat mr Visser die Jetske niet ook heeft meegenomen naar SBS; de manier waarop zij vaak nog olie op het het vuur gooit ("ik zie dat u enorm boos bent, u staat te koken, hoe komt dat nou?" Hypocriet, zoiets vragen vlak nadat alles in detail opnieuw is opgelaaid, en de mensen alweer helemaal overstuur zijn!). Of dat ze zich van de domme houdt, zoals vanavond, als de één een ietwat 'bargoense' uitdrukking hanteerde, zgn niet wetende wat ermee bedoeld werd, omdat ze daar schijnbaar veel te ver boven staat om bekend te zijn met zulk taalgebruik, bah, eng, eng. Mieke was 100 keer beter als mediating presentator..

Pagina's