Rot dat 't rot is & Keuringsdienst van Waarde

Still van de Rijdende Rechter uitzending Rot dat 't rot is & Keuringsdienst van Waarde
Rot dat 't rot is & Keuringsdienst van Waarde, uitzending, 31 minuten
dinsdag 17 mei 2016
In De Rijdende Rechter Wordt Vervolgd bezoekt Jetske de buurvrouwen Heidi en Anne in Apeldoorn, en Duco en tuinencomplex De Pioniers in Utrecht. Is de nieuwe schutting van Heidi geplaatst? En is het tuinhuisje van Duco al verkocht?
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Duco, halve gare, het ga je goed

Zodra mensen niet helemaal in het keurige burgerlijke aangeharkte stramien passen worden ze raar aangekeken. Ik weet wel wie er dan half gaar is ;). Zoals die zogenaamd keurige heertjes. Die voorzitter heeft volgens mij psychologie gestudeerd. Dat zijn vaak mensen die zichzelf het slechtste kennen. Zou me ook niet verbazen dat deze heertjes onbewust jaloers waren op de vrouwelijke modellen van Duco. You go, Duco! Je bent gewoon genaaid met die lullige 2000 eurootjes. Ik heb in 1990 een oude caravan verkocht voor 8000 gulden. Maar die stond wel op een prachtplek en de plek bepaalt mede de waarde. In het geval van dit huisje waren de fundamenten en het dak zelfs in orde. Dat kon iedere leek concluderen. Er zijn genoeg mensen die houden van nostalgie en oudbouw. Die niet houden van burgerlijke perfectie en gedoe met asociaal herriemakende bladblazers en grasmaaiers!

Heel jammer dat de blonde mevrouw zo kinderachtig is en was om niet te voldoen aan de uitspraak van de rechter.
Ze deed toch mee met het programma, dat betekent , je ook aan de uitspraak houden. Leuk of niet.
Maar helaas.
Wel een grote mond maar dan verder niets meer.
Het vreemde is dat wij dit eigenlijk al verwachte toen wij deze mevrouw voor het eerst zagen.
Geen afspraken mee te maken.
Overigens, zo met een ketting zaag omgaan vraagt om zeer grote moeilijkheden.
Maar dat past ook wel goed in het plaatje.
Overigens wel een mooie Mercedes op de oprit, alleen zagen we niet zo snel van welke buren die nu was.

Frustraties liggen bij niet bij de buurvrouw en buurman. Ze gebruiken Anne om hun gelijk te halen en dat is gelukt. Daar zijn ze ook nog in bevestigd, maar niet om het goed te hebben met hun buurvrouw die openhartig over haar leven. We weten nu zelfs dat ze een kind heeft dat Syndroom van Down heeft. Erg dat daar over gesproken werd alsof die als normaal kind van 12/13 jaar nog in een buggy zit.

Maar niemand lijkt haar kant te zien, heel erg! Het gebeurt op tv en er wordt niet respectvol met haar omgegaan ook niet door de verslaggeefster, die nog aardig doet, maar ook al vooringenomen is. De rechter toont geen enkele inleving, heeft geen echte oplossing voor het probleem.

Anne doet alles om het goed te doen en zegt dat ze toch nog een fijne dag heeft gehad, terwijl ze deze schutting helemaal niet wil!!! Waarom niet een eigen schutting door de buurvrouw en buurman laten plaatsen en haar schutting laten staan met haar eigen planten, die nu ineens ook weg zouden moeten. Dat gaat toch veel te ver! Erg dat de buurvrouw en buurman niet voor de camera komen zeggen dat ze blij zijn. Ze hebben in alles hun zin gekregen en nog niet blij, dan klopt er iets niet. Het contact is niet beter geworden. Het echte probleem wordt zo niet opgelost. Wij zouden heel anders met deze situatie omgegaan zijn. Mensen die kwaad zijn gelijk geven is niet goed. groeten van de woongroep Contact & muziek Leonoor, Marthe, Erik, Jeannette

Helemaal mee eens. Doodzonde van alle mooie planten/ struiken. En door toedoen van die twee was Anne's mooie druivenstruik ook al compleet geruïneerd. Ik zou ziedend zijn geweest! Waardeloos dat soort mensen. Die Heidie lijkt me stikjaloers, terwijl ze Anne daarvan beticht. Ik oordeel alleen maar op wat ik op tv heb gezien. Ik zou net als Anne niks meer met die lui te maken willen hebben. Er zijn grenzen. Mijn geduld is groot maar wanneer mensen die grens overschrijden komt het nooit meer goed. Jammer dat je mijn buuv niet bent, Anne. Ik zit ook met zo'n mens opgescheept die op alles let en overal iets op aan te merken heeft uit pure jaloezie op hoe ik er uitzie en op mijn vrijheid. Idd, laat ze gaan breien of knutselen met kurk....of navelstaren ! :D

Hallo Duco,
Goed dat het voor beide partijen partijen een opluchting is. Erg dat ze zeggen dat ze blij zijn dat je weg bent. Dat zegt wel iets over hun niveau. Eerst wordt je huisje en de tuin afgekraakt en na de verkoop is het ineens een mooie plek en de stenen opbouw goed. De plek heeft een enorme waarde, 300 euro is echt helemaal niets voor zo'n stuk grond: de rust, een stukje natuur in de stad. Mooi dat je nog de kans gekregen hebt om iets van je werk te laten zien. Duco is van tevoren kwaad, maar na afloop opgelucht. Het bestuur doet niet aardig. Ze zijn niet goed uit elkaar gegaan. Dat zou het doel van het programma zijn. Daar is meer voor nodig. Wij zijn als woongroep al 10 jaar bezig met sociaal met elkaar leren en willen omgaan en begrijpen, Leonoor, Marthe, Erik, Jeannette

WAT een oerlelijke doodse schutting! Meteen groen schilderen als hij op de erfafscheing staat! Of idd een andere schutting ervoor plaatsen. En..... zou het niet zo kunnen zijn dat die Heidie stikjaloers is op de vrijheid van Anne? Ik weet wel wie de gefrustreerde is in dit geval. Belachelijk dat die vrouw zich bemoeit met de opvoeding van anderen. You go, Anne!

Waarom spreekt die rechter zijn eigen naam niet uit op z'n hollands? Overdreven en irritant zoals hij zich steeds voorstelt. Maar misschien ben ik wel de enige die zich er aan ergert? Ik vind zijn uitspraken totnutoe ook meestal onrechtvaardig. Hij komt niet bepaald op voor de underdog. Ik bedoel..... zelfs niet als hij daartoe de wettelijk de kans krijgt!

Als er iets overdreven is, dan is het jouw reactie. Hoe zou hij het dan uit moeten spreken "Sjon Reit"?
Je mening over de rechtspraken liggen toch bij jou; je kunt op deze website het mooi zien per aflevering wat de rest denkt. En dat is eigenlijk altijd ruim positief. Hij moet niet opkomen voor de een of de ander; hij moet juridisch de zaak oplossen. Er zijn genoeg tokkie programma's die burenruzies oplossen.