Slotakkoord

Still van de Rijdende Rechter uitzending Slotakkoord
Slotakkoord, uitzending, 31 minuten
dinsdag 3 mei 2016
In de laatste aflevering van het seizoen fietst de Rijdende Rechter naar het Heerbeeck College in Best. Scholieren Jet, Büsra en Dave parkeren hun fiets niet in de fietsenstalling, maar tegen een boom buiten het schoolterrein. ‘Tegen de schoolregels!’, vindt conciërge Jos. Hij legt hun fietsen daarom aan de ketting én geeft ze strafcorvee. Speelt Jos terecht voor eigen rechter?
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Rare uitspraak. Omdat er geen sprake is van overlast en buiten het terrein van de school. Waar ligt de grens dan? 100 meter verderop?

De vraag is of je op school zit en of je met de fiets naar school gaat. Als je op de fiets naar school gaat moet je de fiets in de rekken zetten. Je zou hem wel 100 meter verderop kunnen zetten dat ze het niet in de gaten hebben maar ik denk dat elke tijdswinst daarmee verloren gaat.

Zodra jongeren de achttien gepasseerd zijn denken ze blijkbaar dat ze zich niet meer aan regels hoeven te houden. In het echte leven komen ze dan van de koude kermis thuis. Misschien is het wat kinderachtig van de concierge om de fietsen aan de ketting te leggen.
De leerlingen kunnen ook op tijd van huis gaan en de fietsen daar stallen waar ze de fietsen moeten stallen. Regels zijn regels en in het belang van de openbare orde houdt men zich daar aan.

Regels zijn regels .. ja... en wat mij betreft is de algemene maatschappelijke regel dat je met je handen van andermans spullen afblijft hier belangrijker dan een regel die deze school opstelt.
Zoals een leerling al zei: wanneer een politieagent meld dat het niet mag is het een ander verhaal.

Hoe dan ook, ik zou zeggen: zet uw fiets daar eens een paar keer neer en kijk hoe leuk u het vind als iemand op openbare grond aan uw bezit zit.

U heeft meer problemen met de consequenties die aan de regels worden gesteld dan het naleven van de regel?

De uitspraak is niet voor niets dat de regels van de school in orde zijn maar dat de kettingen verwijderd moeten worden nadat bekend is wiens fiets het is. Het feit dat 2 meiden niet een minuut eerder van huis weg kunnen fietsen is echter nog veel belachelijker dan het vastleggen aan kettingen.

Nee, ik heb bijzonder weinig problemen met de consequenties voor deze jongeren, dat die een beetje corvee moeten doen of 5 minuten eerder uit bed moeten, dat hoort er gewoon bij.

Ik heb een probleem met de' opsporingsmethode' , uit principe. Je blijft ten eerste van andermans spullen af, ten tweede is handhaving buiten de school geen taak van conciërges, maar van politie en ten derde wordt er hier dus blijkbaar op de koop toegenomen dat er ook fietsen van niet-leerlingen aan de ketting worden gelegd.

Een beetje rebelleren van tieners en de consequenties daarvan, zoals corvee horen bij onze samenleving, het verwateren van onze rechtsorde niet!

we gaan het er dus op aan laten komen dat alle scholieren hun fietsen op de stoep voor de school zetten, niemand er meer langs kan, buren bij de school gaan klagen over de fietschaos, de congierges zeggen: de stoep buiten de school is niet ons probleem, en de politie moet gaan handhaven. Scholen moet dan misschien ook wat verder buiten de bebouwde kom, want scholen geven dus overlast. Goed plan !

De school kan ook dit soort vervelende scholieren die zich herhaaldelijk redelijke regels te houden nog verder weigeren les te geven. Dat vind u vast beter dan middels een slap corveetje te proberen de zaak niet op de spits te drijven. helaas drijven deze scholieren de zaak wel op de spits.

Nou dit was de laatste keer dat ik naar dit programma keek.
Over maar kijken naar de echte rijdende rechter op SBS6.
Wat een uitspraak, fiets op openbareweg vastzetten door school zelfs van niet school gaande mensen die met de bus gaan. En dan zeggen dat de school regels van toepassing zijn. Belachelijk.

de uitspraak was heel duidelijk, de regel die word nageleefd betreft leerlingen van de school die op de fiets naar school komen. Uw argument met fietsen van niet naar school gaande mensen is hier niet aan de orde.

Pagina's