Stukje bij beetje

Still van de Rijdende Rechter uitzending Stukje bij beetje
Stukje bij beetje, uitzending, 30 minuten
dinsdag 8 oktober 2013
Tags: 
De Rijdende Rechter, mr. visser, schutting, tuin
Als Maya van der Wijk na een ochtend hard werken thuis komt, gelooft zij haar ogen niet. De buurman, Kees Geluk, heeft tijdens haar afwezigheid een houten schutting anderhalve meter diep haar tuin ingezet. Diezelfde buurman heeft ook al ongevraagd de zestig jaar oude pruimenboom gekapt, maar een schutting is voor Maya de limit. Meester Visser gaat het conflict bekijken.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Hoorde ik 't nou goed, moest Kees weer naar Zaandam komen ivm een ander conflict ? Echt veel geluk heeft ie dan niet.

dat heeft U goed gehoord, ben nu al benieuwd wat dat moet gaan worden.

Er waren nog meer buren met klachten, dus ik neem aan dat meneer Geluk niet zo'n gemakkelijke man is als hij doet voorkomen. Misschien mist Nederland wel een acteur aan de heer Geluk, maar dat zien we dan volgende week.

Waarom mag je niet in de buren hun tuin kijken. Mr. Visser is blijkbaar nooit in nieuwbouwwijken geweest. Daar kunnen ze allemaal in elkaars tuinen en zelfs in de woning kijken. Als Van der Wijkjes geen last van buren wil hebben, moeten ze op de heide gaan wonen. Wat een asociaal stel is dat zeg. Ik zou er beslist niet naast willen wonen. Wie treitert wie.

Oh ben dus niet de enige, vond vooral die vrouw héél asociaal. Had niet eens een sprankje fatsoen in dr lijf!

Ik vond die vrouw ook erg asociaal, en dan dat vulgaire taalgebruik, wat een voorbeeld voor de kinderen. Haar man was wel aardig, liet zich volkomen meeslepen door zijn vrouw. Wat de schutting betreft, ok die hoort op de erfscheiding, het raam van Folie voorzien, vind ik een beetje te ver gaan. Mijnheer "geluk" nam het geheel sportief op, nu Maar afwachten wat er volgende week voor zaak en uitspraak komt.

Nee, mevrouw kwam niet heel goed over, boos vooral.

Maar.. ga niet voorbij aan dat mensen ook terecht boos kunnen zijn. Een pruimenboom omzagen ( kan je een nieuwe volwassen boom eisen?), asbest en dakplaten lijkt mij allemaal redelijk om daar uiteindelijk boos over te worden.
Nu wil ik daarbij wel aangeven dat ik er niet bij was en dus niet weet wat er nog meer gebeurd is, dus zoals bijna iedereen anders hier kan ik alleen maar op de uitzending afgaan en proberen niet SELECTIEF te luisteren!

De vraag is niet of je wel of niet in de de tuin van de buren mag kijken. De vraag is of je dit raam op 70cm van de erfafscheiding aan mocht brengen. Het antwoord is Nee. Het feit dat je dan zicht hebt op de tuin levert nadeel op en is dus een overweging.

wat raar,als ik boven op de slaapkamer sta,kan ik bij de buren en nog verder op de plaats kijken,nooit geweten dat,dat niet mocht,dus dan zijn al die woningbouwen in overstreding.
Haar vond ik inderdaad een asosiaal mens,schelden,alles ontkennen,en overal commentaar op,en die andere meepraters zullen wel met haar mee moeten praten,want anders hebben die natuurlijk ook geen leven met zo'n helleveeg in de buurt.
En dan op het eind,geen hand geven,maar scheldend weg lopen baba wat een kenau.

Mevrouw vond ik niet asociaal. ik kan me goed voorstellen dat je geduld op een bepaald moment helemaal op is en het dan niet meer lukt om gewoon vriendelijk te doen. Ik had ook ooit een buurman die me het leven echt zuur maakte. Ik bleef altijd geduldig maar vanbinnen breekt er iets op den duur....

Pagina's