Terror terriër

Still van de Rijdende Rechter uitzending Terror terriër
Terror terriër, uitzending, 30 minuten
dinsdag 1 oktober 2013
Tags: 
De Rijdende Rechter, hond, meester visser, terriër
Marcel Sänger wil een gezinshond. Hij zoekt op Marktplaats en vindt daar Anouk, een Airedale Terriër. Ze schijnt de perfecte, sociale gezinshond te zijn die Marcel zoekt. Hij maakt een afspraak met fokker Rinus de Peuter. Een week later rijdt hij samen met zijn vrouw driehonderd kilometer om de hond te bekijken. Er wordt wat gesteggeld over de betaling, maar Anouk gaat toch mee naar huis. Tijdens de terugreis gaat het echter helemaal mis. Meester Visser gaat kijken wat er mis is met de hond.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Trieste uitspraak. Sänger was uit op een goedkope hond. Belachelijk dat hij na een dag al terug wou reizen om die hond terug te brengen. Ook een rare test trouwens.

Ik vind het juist totaal belachelijk dat die fokker de hond niet terug wilde nemen. Welke fokker laat z'n hond nou bij zo'n vervelend stel als heer en mevrouw Sanger? Maar ja, die fokker leek mij ook niet bepaald de slimste. Allebei de partijen vond ik bijzonder onsympathiek deze keer. Arme hond.

Je hebt gelijk,ik vond ook al die mensen zeer onsympathiek.

Daar kwam ik ook op uit...beide waren tot op zo ver "fout"

De fokker had gewoon die hond moeten terug nemen dan was er niks aan de hand geweest.

Maar ik kan mij inbeelden doordat de fokker de hond niet terug nam en dat de eigenaar toen zij zus heeft moeten overhalen om die hond te nemen en er voor te zorgen dat je dan de fokker de dikke vinger geeft.

Maar 150euro is volgens mij wel een beetje laag geprijsd...denk ik

Helemaal mee eens. WAT een belachelijke test. Ik zou me rot schrikken als hond om zo'n rare namaak-hand aan een steel op me af te zien komen. Of namaak-hondjes en namaak-kindjes en een belachelijk onechte namaak-kat. Ik schaam me op dergelijke momenten werkelijk voor het ras waar ik toe behoor. Zoogdier mens maakt zich weer een totaal belachelijk. Hoe verzint iemand het! En ik heb die lieve hond helemaal niet zien happen.

Die vrouw wilde al jaren een Airedale. Ik denk dat een Airedale sowieso niet geschikt is voor een huis vol kinderen. Ze hebben ruimte en aandacht nodig en kunnen idd wat nerveus zijn. Wanneer die vrouw zich een beetje in het ras zou hebben verdiept had ze dat zelf allang kunnen weten. Schandalig dat die mensen de hond voor 150 euro mochten houden!! Honden fokken kost tijd en energie en geld. En dat moet er gewoon uitkomen.

Ja best wel, het beste voor het hondje

Als je 5 kinderen hebt ga je toch geen hond in huis nemen??
Dat kan elk logisch denkend persoon bedenken.

Dat kan best wel, maar dan niet zo'n grote volwassen terriër. Begin dan met een puppie, zodat de kinderen er mee leren omgaan en er samen mee opgroeien.

Je moet je goed voorbereiden als gezin op een hond.
Eerst als ouders al eens wandelen met een hond en dan kennis laten maken met de kinderen en ja...dan kan je beter geen hond op 300 km afstand kopen, het is geen pakketje.
Van enige goede inlezing en voorbereiding is niets gebleken. Ook geen sympathie hoe het voor de hond moet zijn de vertrouwde omgeving te verlaten. Vervolgens is de hond nergens meer welkom, arm beest! Schoonzus doet wel aardig, maar probeert de hond (die niet een betaald is, hoe kan dat?) via MP te verkopen!!! Hoe veel liefde heb je dan voor een dier (4e baas is korte tijd?). Deze uitspraak is zeer onterecht!

Sneu voor het beestje. Amper twaalf uur in het nieuwe huis en al worden afgekeurd. Een hond is een levend wezen en een impuls aankoop is in dit verhaal erg triest.
De uitkomst van de test vond ik vreemd en overtrokken.

Pagina's