Uit je plaat gaan

Still van de Rijdende Rechter uitzending Uit je plaat gaan
Uit je plaat gaan, uitzending, 31 minuten
dinsdag 5 april 2016
Mevrouw Leeflang uit Wijchen ergert zich rot. Wanneer de zon schijnt, komt er een oranje gloed tevoorschijn op de kunststof platen van de overkapping in haar tuin. Ze eist dat de leverancier, Willie van den Heuvel, dit probleem oplost. Maar Willie weigert, want mevrouw Leeflang heeft niet zelf de platen besteld, maar haar klusjesman. En die had het kunnen weten… Meester John Reid komt langs en laat zijn licht over de platen schijnen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Mevrouw Leeflang dient zich zelf te informeren voor ze platen laat plaatsen en de bestelling ervan overlaat aan haar klusjesman....het feit dat ze niet eens wist dat beide platen een 'zonnestreep' geven, toont aan dat ze niet wist waarover ze het had...tssss...in het vervolg eerst zelf eens nagaan of zij vrij is van 'schuld' voor ze begint te wijzen naar een ander?
Ze had beter gevraagd wat de mogelijkheden waren voor ze haar keuze maakte, zo doen echte 'zakenmensen' dat, zonder achteraf de verantwoordelijkheid voor eigen foute keuze af te wentelen op anderen...

Wat mij het meest verbaast, is het feit dat de klusjesman niet in beeld wil komen? Wat zou daarvan de reden zijn? Is het iemand die een uitkering ontvangt en bang is deze te verliezen als op tv duidelijk wordt dat hij wel kan werken? Zou me niet verbazen...
en mevrouw was gewoon onredelijk. Niet alleen snap ik haar probleem niet, wat een geneuzel. De andere platen bleken ook niet goed te zijn. Maar wel verwachten dat ze gratis vervangen worden. Ze had zich beter moet (laten) informeren en niet achteraf piepen.

Wat een vervelend mens zeg. Zelfs met de andere platen is ze nog niet eens tevreden. Triest. En zeker dat je op het laatst als dei man je een hand geeft hem nog even onderuitschopt met niet vloeken he. Waardeloos. Ik hoop dat ze met haar overkapping naar de maan waait.

Terechte uitspraak. Mevrouw Leeflang vergeet in haar eigen spiegel te kijken. Ze weet zo goed wat zakelijk is en reageert zelf niet zakelijk. Heel normaal dat je jezelf ook informeert en onderzoekt wat je precies wil aanschaffen en waar dat aan moet voldoen. Zeker als de klusjesman het voor haar regelt. Ze had ook zelf verantwoording kunnen nemen en voor de koop zich laten bevragen. Als ik een pak thee koop en ik mis later er een frambozen smaak aan dan ga ik toch ook niet miepen bij de plaatselijke supermarkt dat ik gratis een ander pakje thee wil. Wat meer eigen verantwoordelijk verwacht van deze dame. Het einde zou zoek zijn voor ondernemers en menselijk dat je als ondernemer soms het telefoongesprek kapt als er niet te praten valt want het ging om de zin doordrijven zonder zich te kunnen verplaatsen in het eigen aandeel. Deze ondernemer wist heel goed waar hij het over had en lijkt me een hele goeie en een hele redelijke!

Volledig eens met Oma en Soesterknolletje. Als mevrouw de hand in eigen boezem had kunnen steken dan had ze geweten dat haar eis juist op het onbetamelijke af was en dat ze veel te hoog van de toren blies. Maar zelfkritiek is haar kennelijk niet gegeven en dan krijg je dergelijk 'kijk mij nou eens gelijk hebben-geneuzel'.

Pure manipulatie valt me nu in. Nog even naschoppen met u mag niet vloeken met een wijzend vingertje. Die 4 vingers die naar haar zelf wijzen weigert ze te zien. Zelfs na de uitspraak niet. En ik krijg van iemand anders nieuwe platen. Heeft ze daar haar zin gevonden. Bah! Gelukkig vond ze in deze ondernemer niet iemand die gevoelig was voor dit manipulatieve gedoe van zaakjes doen.

man man man ....
dit maak ik dus ook al jarenlang mee .
manipulerende consumenten ,
consumenten die alles opeisen en zich de halve wereld toe-eigenen.
ze moeten en zullen voor dubbeltje op de eerste rang zitten .
de verkoper heeft het per definitie altijd gedaan .
consumenten die drammen en eisen en manipuleren en dreigen en zwartmaken , net zolang dat verkoper deraan kapot gaat .
puur en alleen omdat consumentje de eigen zin moet doordrammen.
en als ze het niet goed uitkomt .... dan wordt consumentje ziek zwak en misselijk , dan zijn ze ineens nergens te bekennen ,dan spelen ze zoals ALTIJD de overbekende ziek-zwak-misselijk -kaart , want dan moet verkoper medelijden gaan hebben ivm 1001 plotselinge ziektes .
( hoe toevallig ook dat in dit geval de klusser nou net weer ziek is geworden ...net nu zijn we weer "ziek "" ...typisch en voorspelbaar gedrag )
maar .... die man van de platen .... dat is EEN KEREL , dat is
EEN VENT !!! want die staat er gewoon netjes , die hoeft zich niet te gaan zitten verbergen achter "och , ik ben net toevallig zomaar ineens ziekjes geworden ".
maar afijn ....
dit soort situaties ... zeer herkenbaar ... al eeuwenlang hetzelfde procede ....
consumenten zijn vaak hondsbrutaal geworden en menen dat ze GODEN zijn en altijd en overal het gelijk aan hun zijde moeten hebben.
bij internetverkopen is het nog vele malen erger ,
daar trekken consumenten je helemaal kapot opdat ze alles voor niks kunnen krijgen en het liefst met nog wat extra en
dan vinden ze het nog heerlijk ook dat verkoper deraan kapot gaat .
ziekelijk en sadistisch , egocentrisch , achterbaks consumentengedrag anno 2016 .

Wat er allemaal gezegd is, over en weer.. wij waren er niet bij.
Waar we wel getuige van mochten zijn was de opstelling tijdens de uitzending van beide partijen en we hebben allemaal gezien wie daarin ' de grootste' was.

Dan nog even iets anders. Ik heb nu een aantal uitzendingen gezien van de ' nieuwe' Rijdende Rechter en ook van het SBS avontuur van meester Visser. Ik durf nu wel te zeggen dat het bewezen concept van de KRO/NCRV een stuk beter is, ook met een andere presentator, dan het nieuwe programma.
Eigenlijk jammer, want ik had graag evenveel genoten van beiden.

Ik moet je in beide zaken gelijk geven, in dit geval had de verkoper niets fout gedaan en in het geval van de rijdende rechter kan ik het ook alleen maar met je eens zijn. Ik ben een blijf een groot fan van de persoon Frank Visser, maar de format, de kwaliteit, de veel plattere omgangsvormen die hij bij de RR nooit had toegestaan maken dat de enige echte Rijdende Rechter, ook met de nieuwe leidsman, veel prettiger kijkplezier levert en ik mag hopen dat de RR nog vele jaren op dezelfde voet doorgaat.

Kan "mevrouw" Leeflang niet aangepakt worden. Een zwartwerkende klusjesman, een vage gulle gever die nieuwe platen geeft (sluikreclame). En dan die wijzende vinger, geen dame.

Pagina's