Van de regen in de drup

Still van de Rijdende Rechter uitzending Van de regen in de drup
Van de regen in de drup, uitzending, 30 minuten
dinsdag 31 maart 2015
Tags: 
Jetske van den Elsen, Lekkage, Mr. Frank Visser, waterschade
Mevrouw Smit heeft al maanden last van een gigantische lekkage. De vloer en meerdere muren van haar woning zijn volledig geruïneerd. Ze vindt haar huis onbewoonbaar en eist dat woningstichting Het Grootslag de schade betaalt. Terecht? Meester Visser doet zijn uitspraak.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Helemaal mee eens met de uitspraak van Meester Visser.
Ik hoop voor Mevrouw dat de muren ook aangepakt worden ,die hebben ook behoorlijk schade geleden door het vocht.
Eindelijk gerechtigheid!
Met vriendelijke groet,Jannetje Johansson-Lindeboom

Die riolering-ontstopper speelde een vreemde rol in deze zaak.
Los van hetgeen mw Smith vertelde snap ik niet waarom hij uberhoubt zijn mening moest geven en dan ook nog op zo'n harde en duidelijk niet objectieve manier.

Daar kreeg ik nou slappe kuiten van...

Prima uitspraak lijkt mij. Dit was een bestaande bouwfout en daar is de eigenaar voor verantwoordelijk lijkt mij. Misschien kunnen hun de schade ergens verhalen maar dat is nu het probleem van de woningbouw en niet van Mevrouw Smit.

sorry, dat natuurlijk moeten zijn "kunnen zij hun schade".

---dat natuurlijk moeten zijn...?

Hoe bedoelt u

Los van het feit of ik het wel of niet eens ben met de uitspraak van Dhr. Visser, hoort naar mijn mening de presentatrice zich buiten de discussie te houden en onpartijdig te zijn. Hier is zij Mevr. Smit zielig
naar de mond aan het praten. Getuigd van weinig professionele presentatie en een weinig professioneel tv programma. De mevrouw van woningstichting Grootslag gedraagt zich echter wel professioneel, een voorbeeld dus voor de slechte prestaties van de presentatrice die zich zelf schijnbaar heeeeel belangrijk vindt! Tijd misschien voor een betere?

Misschien vond Jetske het wel helemaal niet zo professioneel van Grootslag om een gehandicapte dame die slecht ter been is rond te laten lopen/vallen in puinzooi die veroorzaakt is door een gebrek in hun woning.

Misschien had Jetske (of bijna wel zeker) de belachelijke opmerkingen van het personeel van Grootslag gehoord die zeer zeker niet getuigden van professionaliteit of van compassie.

Misschien wist Jetske wel (na zoveel jaar rijdende rechter) waar de schuldige voor dit drama te vinden was.

Daarbij heeft Jetske wel vaker een mening, zij leidt een gesprek en heeft ook haar eigen mening en die heeft ze in het verleden ook niet onder stoelen of banken geschoven.

En daarbij had ze dus gelijk, Grootslag heeft helemaal niet professioneel gereageerd want het was hun gebouw dat de spulletjes van mevrouw Smit heeft beschadigd.

Netjes vind ik wel van die dame van Grootslag dat ze zelf naar mevrouw Smit stapt om te zeggen dat het ook gaat gebeuren zoals de rechter besloten heeft. Haar neem ik dan ook niet zozeer veel kwalijk, maar haar "klantvriendelijke" woningstichting wel, en dan vooral die riool-pief en de caseworker.

Jetske van den Elsen is m.i. überhaupt geen aanwinst voor het programma. Het is tenenkrommend hoe zij - ongetwijfeld in opdracht van de redactie - steeds probeert het vuurtje tussen de twee partijen op te stoken dan wel toch al labiele mensen tot tranen te brengen. Tussen de introfilmpjes en de opnamen van het locatiebezoek/de hoorzitting door kweelt zij elke aflevering met gespeelde 'betrokkenheid' 'Het raakt u écht, hè?', 'Wat vindt u daar nou van, dat de buurvrouw dit soort dingen over u zegt?', 'Leg eens uit wat dit met u doet?' om vervolgens, als de gemoederen hoog genoeg zijn opgelopen, wederom quasi-verontwaardigd te roepen 'Ho, ho, laten we voor dat het uit de hand loopt maar gaan kijken naar de beelden van het locatiebezoek'. Ik krijg ook de stellige indruk dat het bij de Rijdende Rechter steeds minder gaat om de juridische merites van een zaak, maar om het uitlokken van 'spectaculaire' televisie door partijen in de studio nog wat extra tegen elkaar op te stoken. Doodjammer, want mr. Visser lijkt me een door en door fatsoenlijke man.

Pagina's