Van ruilen komt huilen

Still van de Rijdende Rechter uitzending Van ruilen komt huilen
Van ruilen komt huilen, uitzending, 30 minuten
dinsdag 25 februari 2014
Tags: 
eigendom, erfenis, ruilverkaveling, verjaren
De familie van Hees komt van oorsprong uit Zuilichem,een klein dorpje achter de Waaldijk. De oudste zus van Hendrik van Hees vertelt op haar sterfbed dat hij erfgenaam is van een lap grond dat bij hun ouderlijk huis hoorde. Als Hendrik van Hees aankomt bij het perceel wordt hij weggestuurd door meneer Van der Linden. Meester Visser onderzoekt samen met het Kadaster hoe de verdeling van de grond in elkaar zit.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Helaas is de wet soms niet te volgen, maar de wet is duidelijk

visser zegt "hè??" als hij iemand niet verstaat, en heeft het over "hij" waar de betrokken persoon nota bene zelf bij zit. Niet erg beleefd, visser.

Geef dan wel, als je commentaar hebt op de omgangsvormen, het goede voorbeeld door te schrijven "Mr. Visser" i.p.v. visser.

Dat heb ik bewust gedaan. Bij de rechtbank is het vreemd genoeg gebruikelijk om alleen de achternaam te noemen.

Bent u vaak in de rechtbank?

Ja de wet is zeker niet te volgen, hadden ze bij die ruilverkaveling niet de Fam. van Hees kunnen inlichten?
het lijkt me toch niet zo moeilijk het adres te vinden.
Ik vond het toch wel erg voor van Hees het was een leuk plekje voor hem met zijn caravan daar lekker van de natuur genieten en wat in zijn tuintje te prutsen,
ik vond ook dat hij heel rustig was en het gelaten aan nam ik heb wel eens anders gehoord.

Het kadaster heeft de fam wel ingelicht maar als iemand daar niet op reageert of het was te ver weg
om te komen.dan heb je gewoon 2e prijs

Als het andersom was geweest en de van der Lindens er achter waren gekomen dat er nog stukje grond in hun familie was, waren zij de eisers geweest. Dat de Gemeente, de familie van Hees niet heeft laten weten wat er gaande was met dat stuk grond, een hele grote fout is geweest. De van der Linden's wisten heel goed wat er gaande was. Zij zouden er van profiteren hun mond dicht te houden en zijn nu een stuk rijker met een stuk grond wat niet van hun was/is.

Ik ben goed op de hoogte met landinrichting. Het was me na 30 seconden kijken duidelijk dat Van Hees geen enkel recht meer heeft. Echter, mr. Visser had naar mijn mening wat dieper op het proces van de landinrichting in moeten gaan. Als het waar is dat Van Hees vóór aanvang van de procedure rechten had in de vorm van bezit van land (zoals werd gesteld in het programma), is de vraag waarom hij deze na de akte van toedeling niet meer heeft het stellen waard. Welke rol heeft de dijkverzwaring gespeeld? Het kan zijn dat hierbij grond moest worden verworven en/of onteigend.

Het is en blijft een vreemde zaak als kadastraal vastgelegd is van wie grond is en hoe grenzen lopen dat die grond al of niet door zogenaamde verjaring van eigenaar kan veranderen. Het wordt tijd dat de wet veranderd wordt en dat kadastrale grenzen heilig zijn. Indien grond niet gekocht of door vererving is verkregen kan men niet anders dan over gronddiefstal spreken. De rijdende rechter had de wet wel aan zijn zijde maar rechtvardig was zijn uitspraak niet.

Pagina's