Vechten tegen de bierkaai

Still van de Rijdende Rechter uitzending Vechten tegen de bierkaai
Vechten tegen de bierkaai, uitzending, 31 minuten
dinsdag 28 april 2015
“Voor ons zou het reisje veel leuker zijn mét alcohol.” Examenleerlingen Amber en Paula zijn diep teleurgesteld in de directie van het Valuascollege. Het is traditie dat geslaagde scholieren tijdens de beroemde Klippertocht een biertje of een wijntje drinken, maar het bestuur heeft sinds dit jaar een alcoholverbod ingevoerd. De meiden vinden dat de directie alcoholgebruik niet mag verbieden. Meester Visser doet zijn uitspraak in deze bijzondere zaak.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

De uitspraak zal best kloppen, maar moreel gezien niet. Als ik de school een tip mag geven, laat geen vrije tijd toe op de wal, dan kunnen de leerlingen ook niet drinken. Want als er alleen maar lol is met drank, ben je volgens mij al halverwege de weg om alcoholist te worden.

De uitspraak kan ik me in vinden. Dom echter van de school. Door aan boord wel drank toe te staan, waar het drinken onder toezicht staat van begeleiders, wordt de drang om aan wal te gaan om te stappen veel kleiner. Nu wordt drankgebruik buiten het zicht en de invloed van de begeleiders geïnitieerd waar gebruik onder toezicht en invloed juist gewenst is.

Het is niet dom van de school. Dat is de schuld van de uitspraak van mr. Visser. Het verbod zou logischerwijze op de boot en buiten de boot moeten gelden en dat zal het schoolbestuur zeker willen, maar mag niet van mr. Visser en dat is onbevredigend noch logisch.

Helemaal eens. Visser dacht, laat ik eens medeleven met deze leerlingen. Als het schoolbestuur geheel gelijk kreeg, dan was de rechter een 'lul'. 'de vervreesde samenleving' Pim Fortuyn.

Wetgeving, niet medeleven. Hij doet een uitspraak nav wetgeving, niet persoonlijke voorkeur of emotie.

Dat alcohol zo belangrijk is omdat het zogenaamd gezellig is, en dat het zonder alcohol niet leuk is, dat is eigenlijk diep triest. Er is onderzoek gedaan en de uitkomst was dat je voor de ontwikkeling van je hersenen het beste geen alcohol kunt nemen tot je veertigste en dat zegt genoeg lijkt mij.

De leerlingen zijn dan wel 18 maar het zijn ongelofelijke pubers. Als het van alcohol afhangt of het gezellig kan worden, dan zou ik als school onmiddellijk stoppen met het organiseren van de klippertocht.
Wat een brutaliteit om hiervoor de rijdende rechter in te schakelen.

De leerlingen hebben adequaat hun standpunt verdedigd, de discussies gingen netjes en de algemene sfeer van de uitzending was gezellig. In tegenstelling tot enorm veel andere eisers of verweerders, die bijna altijd significant ouder zijn, maar het wel nodig vinden om elkaar uit te schelden, continu te onderbreken en persoonlijk aan te vallen, en ook vaak een arrogante houding hebben waaruit blijkt dat de ander een ronduit belachelijk standpunt heeft.

De manier waarop deze scholieren dit hebben aangepakt is netjes, en het is jammer dat u dat als brutaal afdoet.

Wat jammer nou. Een extreem slecht geregisseerd aflevering.
82% van de mensen thuis was het eens met de directeur?! Geloof je het zelf? Vraag aan mensen om je heen wat ze er van vinden dat is zeker niet 82% maar eerder juist 18%.
Wat jammer zeg, als de volgende uitzendingen net zo geregisseerd zijn is het einde rijdende rechter.

Ruben,

Heb je de aflevering helemaal gezien of heb je je enkel beperkt tot de uitslag?

Waarschijnlijk ben je zelf één van de teleurgestelde leerlingen die zometeen NIET mag drinken op de Klipper.

Pagina's