Verspilde energie

Still van de Rijdende Rechter uitzending Verspilde energie
Verspilde energie, uitzending, 31 minuten
dinsdag 6 oktober 2015
Gertjan Vorstenbosch verhuurt zijn onknaphuisje aan Monique van Kilsdonk. Ze accepteert het huis direct, ook al geeft Gertjan aan dat hij nog lang niet klaar is. Tijdens het verbouwen stuit ze op vele verborgen gebreken, die Gertjan volgens haar niet goed oplost. Ze stopt met het betalen van de huur. Gertjan pikt dit niet meer en schakelt De Rijdende Rechter in.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Volgensmij kan deze vrouw die rekening niet betalen. Maarja, eigen schuld dikke bult.

Denk dat mevrouw er beter aan had gedaan zélf naar de Huurcommissie te stappen. De kans was groot dat ze (tijdelijke) huurvermindering had gekregen op basis van procedure achterstallig onderhoud.
En ik denk dat ze met een huurprijscheck op basis van de punten op een lagere huur zou zitten.
Ik weet niet in hoeverre dit nu nog mogelijk is.

Dat kon en kan niet, zoals de rr terecht opmerkt heeft mevrouw de woning in de toen huidige staat geacpeterd, en was dus op de hoogte van de situatie.

De rr vind verder dat de verouderde ketel geen gebrek was en alle overige gebrekken tasten het huurgenot niet ernstig aan, dat zijn vooral problemen voor de eigenaar.

Vreemd dat er niets meer wordt gezegd over het feit dat mevrouw in het begin vlug een woning moest hebben en er blij mee was maar nu alleen maar klaagt, waarom niet weg gaan.

De rr merkt in het schriftelijk vonnis op dat mevrouw de woning heeft geacepteerd in de toen huidige staat.

Ze is ook niets gewend, maar goed dat ze niet in Ierland woont. Veel huizen hier die je huurt zijn niet of nauwelijks geisoleerd, tochtgaten van een handdikte en enorm vochtig.
Mijn huisbaas lacht me vierkant uit als ik huil omdat ik het koud heb en een hoge stookkosten.
Om mijn huis comfortabel warm en droog te houden zou ik zo'n 8 maanden per jaar 300 euro per maand moeten verstoken. Ik ben baas in eigen portomonae en iedereen kan en moet zelf zijn verbruik in de gaten houden. Aangezien ik geen 300 euro per maand aan stookkosten kan veroorloven is mijn huis overdag tussen de 12 en 15 graden en kleed me dik aan.
Dat ik het geld niet heb om het huis droog te stoken is uiteindelijk niet mijn probleem maar mijn huisbaas aangezien het zijn huis is dat door t vocht word aangetast. Aan de kou wen je wel.
Als je een oud huis huurt zou je moeten weten je dat het moeilijk en prijzig is om te verwarmen. Het is je eigen keus om in zo'n huis te gaan en blijven wonen dus huilen en klagen bij de huisbaas is belachenlijk en zeker om nauwelijks huur meer te betalen.

Ik vind dat ze met 50 euro huur betaling wel een erg groot risico heeft gelopen. Jammer dat er niet ter sprake kwam wat de maandelijkse energie kosten waren, maar kan toch moeilijk voorstellen dat deze 600 euro waren, wat ze niet aan de huur heeft betaald plus zeg maar 200 euro van energie kosten wat ze sowieso zou verbruiken.
Vond het allemaal een erg warrig verhaal

En dat was alleen acceptabel geweest als ze het geld op een spaarrekening had geparkeerd en niet had gebruikt voor haar gewone levenskosten. Want ze heeft wel (volgens haar eigen woorden) een 5000 euro in de woning gestopt.

Mevrouw heeft een woning geaccepteerd en was achteraf toch niet zo blij met haar eigen beslissing. Misschien heeft ze destijds niet goed ingeschat welke kosten op haar af zouden komen. Volgens mij had ze er verstandiger aan gedaan een flatje te zoeken, sterker nog, volgens mij doet ze daar nu nog steeds verstandiger aan.

Die dame heeft zich behoorlijk verkeken op de maandelijkse lasten en probeert dat nu op deze wijze op te lossen. Dit gaat niets worden, ze kan het gewoon niet betalen.

Toen ze direct woonruimte nodig had was ze blij dat ze wat had en heeft zich totaal niet gerealiseerd wat het betekende om in een renovatiepand te gaan zitten.

Pagina's