Verwoest in Soest

Still van de Rijdende Rechter uitzending Verwoest in Soest
Verwoest in Soest, uitzending, 30 minuten
dinsdag 24 maart 2015
Tags: 
coniferen, Jetske van den Elsen, Mr. Frank Visser, Soest
Mevrouw Frisch en haar buurvrouw Elisabeth kibbelen al zes jaar over een waslijst aan kwesties: de coniferen, de berkenboom in de achtertuin, de schutting, overspelige katten, karnemelk en kippenpootjes. Kortom, meester Frank Visser moet aan de bak in deze bomvolle uitzending.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wanneer iemand zijn katten niet op eigen erf houdt maar vrij laat lopen op het terrein van een ander dan pleegt die een overtreding van de flora en fauna wet omdat de katten als exootisch roofdier daarmee de gelegenheid krijgen beschermde dieren te vangen en te doden en dat is verboden. Ik beveel van harte aan de katten overlast van buren na een waarschuwing aan hun adres aan te pakken door aangifte te doen op grond van het verbod katten gelegenheid tot doden van inheemse dieren (vogels) te geven.Als je kunt bewijzen dat de kat van een onwillige buur vrij fgelaten is en een voigel heeft gepakt dan is er helemaal sprake van strafbaarb heid en kun je dat eisen te vervolgen. Na een bekeuring heeft men plotseling wel geld voor een kattenbak en een andere manier van katten houden . Het zijn HUIS Dieren weet u!

You make my day en ik moet er smakelijk om lachen. ALS je gelijk zou hebben, komt er meteen een categorie bij op dit forum en zullen universiteiten een leerstoel moeten openen voor honderden advocaten gespecialiseerd in kattenzaken en natuurlijk mogen de vele rechters niet ontbreken. Lees ook eens over de zeer uitgebreid besproken kattenproblemen op deze website. Have a heart.

Je leest te veel comic books.

Wat een totale onzin. Zelfs op de informatiesite van Rijksoverheid.nl staan katten vermeld als ((huis)dieren.

Dus je reactie is te dom voor woorden. Enne.. jij woont denk ik ook in een huis.. Ben je dan een huismens? Blijf dan vooral binnen in je huis, hoef je je ook niet te ergeren aan katten enz. Kun je ondertussen rustig de site van de Rijksoverheid.nl lezen en dan zul je merken dat katten in Nederland als (huis)dieren worden beschermd. Het feit dat huis hierbij tussen haakjes staat, heeft een reden....

Duidelijk de reactie van een kattenhater.
Veel van de door u genoemde vogels vangen overigens ook inheemse insekten en sommige vogels vangen zelfs andere vogels. Als kennelijke vogelliefhebber zou u moeten weten dat vogels ongeveer de grootste verhuizers op aarde zijn. Er zijn zeer vele exotische en/of uitheemse vogels die, als het ze zo uitkomt, neerstrijken in ons land. Uw redenatie volgende zouden we die ook allemaal moeten weren uit onze openbare ruimte.
Op zich is het al een vreemde redenatie huisdieren tot exoten te benoemen die we uit de openbare ruimte moeten weren. Er leven vele exoten in ons land die soms grote schade aanrichten aan de inheemse dier- en plantensoorten. Ze hebben het hier goed, daarom kunnen ze inheemse soorten verdringen. Het is een illusie dat je exoten kunt uitroeien anders dan door je openbare ruimte dusdanig te veranderen dat die niet gunstig meer is voor hen.
Voorts lijkt me een aangifte op basis van de flora en fauna-wet compleet kansloos. Je zult dan moeten bewijzen dat die bewuste kat bij voortduring beschermde inheemse soorten bedreigt. Ik raad de lezers aan uw raad niet op te volgen, tenzij ze er genoegen in scheppen onderwerp van spot op de vrijmibo te worden. En ter uwer informatie: katten vangen zelden vogels, ze vangen vooral muizen en soms een jong konijntje. Veel huiskatten vangen zelfs niet meer dan een voorbij vliegende vlieg, die schijten alleen maar in uw tuin.

Ik vind de strekking van de opmerking wel terecht. Heb zelf principieel geen hekel aan welk dier dan ook, maar vind wel dat kattenbezitters overal mee wegkomen. Heb je een hond, moet je hondenbelasting betalen, en zijn poep opruimen anders kun je een bekeuring krijgen. En kattenbezitters? Die zijn overal van vrijgesteld; vrijheid blijheid noem ik zoiets. Ze hoeven niks te betalen en zien er niet op toe wat hun katten allemaal doen. Ik heb een mooie tuin, zowel voor als achter en hou deze ook goed bij. Dat is MIJN hobby, waar niemand last van heeft. Maar ik heb wel last van andermans hobby, KATTEN, omdat die in mijn tuin gaan zitten graven, poepen en plassen. En onze oude achterbuurman heeft een voliere met kanaries die steeds worden opgejaagd door loslopende katten. En 's zomers kunnen we in onze buurt de tuinmeubelen met kussens niet eens buiten laten staan want dan liggen die katten er 's nachts op te slapen en zit de volgende dag alles onder kattenhaar. Ik kan me voorstellen dat mensen een hekel hebben aan katten en het verbaast me dan ook niet dat er met enige regelmaat een kat wordt vermist.

Ik kan me zeker de ergernis van hondenbezitters wel voorstellen. Die moeten nota bene hondenbelasting betalen, het beest aangelijnd houden, met poepzakjes rond lopen etc. Wat dat aangaat is het oneerlijk verdeeld. Hondenbezitters zijn net als autorijders een melkkoe geworden van de overheid. Echter, het is niet fair daar de kattenbezitters dan op aan te spreken. Je moet bij de overheid/gemeente zijn als je als hondenbezitter vindt (in mijn ogen terecht) dat je wordt uitgemolken. Ik strijd zelfs met je mee, want ik ben ook nog een enorme hondenliefhebber.
Woon je buitenaf, dan kun je je druk maken over zoveel ergernissen: konijnen die je tuin overhoop halen, boeren die stankoverlast bezorgen door te gieren, wespennesten, ik kan zoveel opnoemen. Elk voordeel heb nu eenmaal zijn nadeel. Katten zijn eigenzinnig en vrijwel niet te trainen in hun gedrag. Het enige dat je zou kunnen doen is ze opsluiten in huis. Honden zijn wel opvoedbaar en daar maakt de overheid dan ook graag misbruik van. Kortom, uw ergernis moet u niet richten op de katten, uw ergernis moet u richten op de overheid. En die paar kattenharen op uw kussentjes zijn natuurlijk bijzaak. U moest eens weten wat alleen de (wilde) konijnen hier al aanrichten, en daar maak ik me ook niet druk over, dat hoort er gewoon bij.

Uh... dus als een kat wordt vermist, dan is daar blijkbaar een idioot bezig geweest om een dier te vermoorden.
In de lucht heb je o.a. vogeltjes, die poepen op je terras, je kussens, je tafels en met mazzel op je hoofd. Insecten steken, maken plekjes in je huis en buiten je huis met hun kleine uitwerpselen. Onder de grond.. is nog een heel duistere wereld die zelfs je tegeltuintje kan ontsieren.
OMG: en dan heb ik het nog niet eens over de bomen en die vreselijke bladeren die vallen en die walgelijke bloesem die vlekken op je pas gepoetste auto achterlaten, je dakgoot verstoppen en wederom je tegeltuintje vernielen.
En dan die volière van de buren: brrr vogelgeluid, het zou verboden moeten worden.
En dan die katten: gewoon af en toe eentje laten verdwijnen.... dan valt de rest van de hinder van de natuur minder op.

Ga ergens wonen waar er vooral zo weinig mogelijk natuur is, dan heeft de natuur met al zijn pracht geen last van dit soort mensen die niet begrijpen dat wij als mens de grootste vernieler zijn van de natuur die ons in leven houdt.

Totale NONSENSE!

Deze site heeft niet al te lang geleden nog een stuk gepubliceerd over katten, huisdieren waarin ze heel duidelijk uitleggen hoe het zit. Ik raad je aan dat eens te lezen....

Geachte AnoniemPetz

Exotische huisdieren zijn in de regel niet tam te maken, bovendien worden ze vaak in het wild gevangen. We spreken dan over apen, slangen, hagedissen, schilpadden en andere dieren die door mensen zijn gevangen. Een kat/poes is GEEN exotisch dier en staat niet op de lijst van verboden "huisdieren". Het is dan ook voorbarig om een kat/poes als exotisch dier te zien. Is een kat hoger dan 80 cm en heeft het vlekken of strepen dan krijgt de kat een andere naam. Namen als tijger, puma, lynx, leeuw, serval en jachtluipaard genoemd.
Deze dieren vallen wel onder de exotische dieren. Als deze op het erf van een ander komen overtreden zij geen flora of fauna wet. Deze dieren kennen geen wetten en ook de eigenaar van deze dieren zal er alles aan moeten doen om ze niet de vrije loop te geven.
Goed dit met betrekking tot de exotische dieren.
In uw epistel geeft u aan dat er een strafbaarheid wordt gepleegd als een kat een vogel vangt. Er van uitgaande dat u een strafbaar feit bedoelde. Mijn kat heeft in het verleden een reiger gevangen die niets vermoedend bij de kooikarpers zat te vissen. Beide dieren maakte zich schuldig aan een strafbaar feit. De reiger viste op exotische dieren en mijn kat viel de reiger van achter aan.
Mijn buurman heeft mijn kat inderdaad toen aangeklaagd. Waarna mijn kat als taakstraf twee maanden lang alleen maar droog voer moest eten. En terecht het is een HUISDIER! deze dieren horen niet met bruusk geweld eigen rechter te spelen en zomaar die zielige reiger de les te lezen.......................... anders nog iets?

Pagina's