Wa moeje da noumee?

Still van de Rijdende Rechter uitzending Wa moeje da noumee?
Wa moeje da noumee?, uitzending, 30 minuten
dinsdag 21 januari 2014
In de derde aflevering van De Rijdende Rechter gaat mr. Visser naar de buren Drogt en Meijer. Zij konden het prima met elkaar vinden en liepen de deur letterlijk bij elkaar plat. Afgelopen jaar ging het echter helemaal mis en dat ontaardde in een enorme burenruzie. De honden van Meijer lopen constant op het terrein van de buren. Daarom wil Drogt zijn eigendom omheinen. De familie Meijer voelt zich hierdoor bedreigd. Hun recht van overpad komt in gevaar.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Deze uitspraak van de Rijden de Rechter, was niet meer dan Redelijk persoonlijk vind ik dat die oudere mensen totaal niet netjes waren, en daarom is het maar goed dat de Rijden de Rechter is in geschakeld, en dat Frank visser met zijn uitspraak helemaal bij het Rechte eind had echt super

Had deze keer een score van 65%.
De beide partijen hadden de behoefte aan duidelijkheid.
Die hebben ze nu en met wat buurtbemiddeling komt het vast helemaal goed.
Betere communicatie had dit alles echter kunnen voorkomen.

Ik vind het zo jammer dat de familie Meijer dusdanig rancuneus is dat zij na al die jaren de Hunnen nog steeds zoveel kwalijk nemen. Het is nu alweer lang geleden en zij hebben hun fout eveneens lang geleden reeds ingezien Het word nu wel eens tijd voor een vorm van vergeven, of anders op zijn minst vergeten.

De Fam.Meijer is over de grenzen van de Fam.Drogt gegaan.
Het komt wel weer goed want ze zijn alle 4 aardige mensen,maar de Fam.Meijer moet de privacy van de Fam.Drogt respecteren,tijden veranderen en dat binnenlopen en het erf van een ander toe-eigenen is niet meer.Ieder zijn leven.
Het is 2014.

Leven en laten leven. Mijn vader zei het al. Waarom maken de mensen elkaar toch het leven zuur. Pak elkaar beet en knuffel het af. LOVE and PEACE.

wat moet je met die reactie van deTerneuzenaar de rijdende rechter heeft het goed gedaan proficiat.

Misschien moet de familie Drogt dan ook eens beter communiceren in plaats van het binnen te houden.
Als ze niks zeggen kan de ander ook niet weten wat zij vinden en denken.

Verder wel een terechte uitspraak.

Als je graag honden hebt moet je zorgen dat een ander er geen last van heeft,ik moet er niet aan denken dat bij mij drie honden in mijn tuin liepen die niet van mij waren.en dan ook nog geblaf er bij. honden liefhebbers fijn dat u honden hebt maar laat
er een ander geen last van hebben,
Diny

Nogal wiedes met zo,n klein tuintje je kan er de kont niet keren bij u

Goede uitspraak van meester Visser. De ene buren waren een beetje te vrijpostig en de andere buren (de eisers) waren iets te timide en daar kwamen problemen van.

Het is ook wel heel vrijpostig een deur over het terrein van je buren te laten gaan terwijl je ook gewoon je eigen deur open had kunnen maken. Hezelfde over dat stukje tuin dat verwijderd werd zodat de eisers op hun eigen terrein hun eigen spullen konden neerleggen, dat de verweerders zich daarover beklaagden sloeg natuurlijk nergens op. Als zij daar hun aanhangwagen of wat dan ook willen stallen dan gaat dat hun buren geen snars aan.

Hetzelfde met het gewoon binnenlopen bij de buren. Wij hadden vroeger ook geen achterhek op onze binnenplaats staan waardoor je zo van onze achterdeur naar die van de buren kon lopen. Maar onze buren en wij zelf hadden nooit zomaar naar binnen gegaan, zelfs al was de deur wagenwijd open. Altijd klopten we of riepen we voor het naar binnengaan. Dat is gewoon beleefdheid, maakt niet uit hoe goed je met elkaar kunt opschieten.

Des te sneller dat het hek er staat en dat er een mooie poort in komt waardoor de verweerders op hun terrein kunnen komen, des te beter lijkt me. Iedereen weet nu precies wat hun rechten en plichten zijn.

Pagina's