Waarheid komt boven water

Still van de Rijdende Rechter uitzending Waarheid komt boven water
Waarheid komt boven water, uitzending, 30 minuten
dinsdag 29 september 2009
Mr. Frank Visser beslecht burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van mr. Frank Visser is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht zijn beslissing te aanvaarden. Afl.: Waarheid komt boven water. Mr. Frank Visser, wordt weer ingeschakeld bij een slepend conflict waar mensen zelf niet uitkomen. Voordat hij zijn uitspraak doet, trekt hij het land in om de situatie met eigen ogen te bekijken. Daarnaast spreekt Jetske van den Elsen met beide partijen en het publiek. In het Zuid-Hollandse Heenvliet zijn er sinds 2000 overstromingen in de achtertuinen van de familie Teeuwkens en de familie van Bergem. Toen de kruipruimte van de familie Teeuwkens ook nog eens helemaal onderliep, was de maat vol. Beide buren hebben niet alleen wateroverlast maar ook nog enorme ruzie met elkaar. De familie Teeuwkens is er heilig van overtuigd dat de familie van Bergem heeft gerommeld met de leidingen. En andersom wordt precies hetzelfde gedacht. Mr. Visser laat een grondige riool- en leidinginspectie uitvoeren waarbij de waarheid wel boven water moet komen. Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat vind jij van de uitspraak?

Dit is een terechte uitspraak. Een wijziging in de afwateringsvoorziening die daarna voor problemen zorgt, is natuurlijk een. domme wijziging. Zeker wanneer er niet overlegd wordt met de gedeelde eigenaar.

Ik ben het er helemaal mee eens.
Wie de afvoer van een ander zomaar afsluit, is verantwoordelijk voor de overlast die daar uit voortkomt.

PS: wat een agressie en frustratie. En altijd maar de ander de schuld geven, nooit een keer de hand in eigen boezem steken.
Jammer.

Totaal verkeerde uitspraak.
Teeuwkens had natuurlijk moeten waarschuwen, voordat hij de aansluiting afsloot om eventueel overlast te voorkomen. Echter elk is verantwoordelijk voor zijn eigen afvoer. Bij deze uitspraak kan het afvoer systeem van Teeuwkes worden verstopt door vervuiling van de buurman. Dat is onacceptabel. Waarschijnlijk is bij de bouw van de huizen door de aannemer voor een goedkope makkelijke, maar geen wettelijke aansluitng gekozen. Van Bergem zijn afvoer moet rechtstreeks naar de riolering en niet via derden.

Uw reaktie is begrijpelijk, maar om te veronderstellen dat dit niet wettelijk zou zijn gebeurd? Kunt u zich voorstellen dat elk huis in een drukke woonwijk zijn eigen aansluiting op de riolering heeft; er zal van die riolering niet veel overblijven.

EEN VOLKOMEN TERECHTE BESLISSING. OPVALLEND WAS DAT AAN HET EIND VAN DE UITZENDING MEVR. VAN BERGEM SCHAMPER LACHEND ZEI: "WIJ HADDEN ER TOCH GEEN LAST VAN".
DAT ZEGT GENOEG OVER DE AARD VAN HET BEESTJE.

L.S.
Een enkele keer bekijk ik het programma.
Het is interessant hoe een juridisch probleem geanalyseerd wordt en er uiteindelijk door de rechter een verantwoord vonnis gewezen wordt.
De uitzending Teeuwkens Berchem heeft mij mateloos gestoord. Ik ben niet geinteresserd om eerst een kwartier gescheld aan te horen zonder dat het probleem duidelijk voor het voetlicht komt. De technische analyse en de beoordeling ervan door de rechter vlijkt zo bijzaak te worden.
Het prgramma ontaardt in een emo TV zoals indertijd van Jerry Springer. Het verbaast me dat de rechter zich hiervoor laat lenen.
M vr gr
Ir. J.J. Wondergem

Een afvoer van iemand anders afsluiten.

Dan ben je gewoon gestoord.

Een gesprek misschien,o.k.

Een afvoer van iemand anders afsluiten.

Dan ben je gewoon gestoord.

Een gesprek misschien,o.k.

Irritant stel. Ze hebben mazzel dat ik niet naast hen woon.