Wat een treurnis

Still van de Rijdende Rechter uitzending Wat een treurnis
Wat een treurnis, uitzending, 31 minuten
dinsdag 27 oktober 2015
Mireille is de boom van haar buurvrouw Anita spuugzat. De treurwilg hangt helemaal over in haar tuin. Maar Anita vindt juist dat de boom een idyllische karakter geeft. De sfeer tussen de buurvrouwen wordt alsmaar slechter en daarom schakelt Mireille de hulp van Meester Visser in. Hij bepaalt of de veertig jaar oude treurwilg het veld moet ruimen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Je ziet deze uitspraak gewoon aankomen. Er werd al gezegd: 'Iedereen mag zelf weten wat er in zijn tuin staat' plus het recht: 'Je mag overhangende takken afsnoeien'. Daaruit bleek al: boom mag blijven, maar het moet gesnoeid worden.

Dat is logisch, maar ik vind het een beetje overdreven dat die helle boom weg moet. En zo ver hangt die helemaal niet over! Maar dat is mijn mening.

Gelukkig dat de boom mag blijven staan.
Haha, die mevrouw de Baron lachte wel, maar als een boerin die kiespijn heeft.
Veel (jonge)stadse mensen menen dat alle denkbeeldige overlast meteen voor hen uit de weg geruimd moet worden.
Meneer de Baron zit duidelijk flink onder de plak!

Veel sterkte voor meneer Baron, zal die hard nodig hebben met zijn dominant vrouwtje.

Wat een vreselijk takkenmens mevrouw de Barones. Op zo'n moment ben ik altijd weer blij om vrijgezel te zijn. Prachtige boom, prachtige tuinen en het stel dat de boom op de grond hebben staan waren ook twee zonnetjes. Jammer dat Mr Visser opzettelijk pesten niet bewezen acht anders zou de boom in z'n geheel behouden hebben kunnen blijven.

Ik hoop voor Joepie dat ie gelukkig blijft met z'n meissie.

Gelukkig mag de boom blijven staan. Bomen zijn de longen van de aarde. Blijkbaar zijn er nog veel mensen die dit niet weten, helaas.
Ik vind net als Timmie, dat Mireille lachte als een boer met kiespijn. Die arme man van haar...

U bedoelt de longblaasjes hoop ik, zoals al het groen. Dat heeft moeder aarde zo bepaald en er is niemand die dit niet weet.

Geweldig mevr. de Barones. Prima beschaafd gereageerd. Duidelijk samen een perfecte gezamenlijke toekomst.
Jammer dat de assistente van de rechter zo slecht communicatief reageert. Mag hierin wel geschoold worden.

Nou Mireille je hebt zin, gedeeltelijk. Het was overduidelijk te zien dat je totaal geen overlast had van de boom en je vriend het probleem ook niet inziet. Wat heb ik een medelijden met hem, maar ook vooral met de toekomstige buren. Want waar ga je in de toekomst nog meer over klagen?
Helaas voor jou ziet nu wel heel Nederland wat een naar vrouwtje je bent.

Gelukkig. Ik begrijp sowieso niet waarom iemand liever op het terras van andere mensen uitkijkt, dan tegen een natuurlijke groene wand. Een prachtige boom in dit geval. Vervelend dat iemand zo lastig blijft doen, nadat de ander de wens van het snoeien heeft uitgevoerd. Heerlijk buiten, dichtbij het water en op deze manier ook in de natuur. Echte natuur is inderdaad wat ruwer, dan een Intratuin-tuininrichting. (no offence, ik kom ook graag in de Intratuin) Maar deze boom dwingt respect af, in alle grootsheid aanwezig; daar kun je niet omheen en tja... daar moet je tegen kunnen ;-)

Samen leven met anderen.
Samen leven met de natuur.
Vergeet niet waar je vandaan komt.
Weet je plek.
Die is toch geweldig genoeg?!

Pagina's