Wie ste(e)lt moet bewijzen

Still van de Rijdende Rechter uitzending Wie ste(e)lt moet bewijzen
Wie ste(e)lt moet bewijzen, uitzending, 31 minuten
dinsdag 22 maart 2016
Sonny Bektas uit Noordschans kan zijn auto nét niet parkeren op zijn oprit. Dit komt volgens hem doordat buurman Mannus Smit een stuk grond van hem heeft ingepikt. Maar volgens Mannus is het stuk grond plus de schutting toch echt zijn eigendom! Wie steelt, moet bewijzen, vindt Sonny. Dus trekt meester John Reid er met zijn meetlint op uit om de erfgrens te bepalen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat een fatsoenlijke en aardige jongemannen. Zo kan ook een geschil op gelost worden!! Mijn complimenten. M. v. B

Inderdaad, ze bleven beleefd en zo moet het ook wel eens kunnen.

Het kadaster is duidelijk en dus een logische uitspraak.
Wat ik jammer vind is dat er door de rechter op geen enkele manier is gepoogd de partijen alsnog nader tot elkaar te brengen en zodoende de heren wellicht tot een mooiere oplossing te laten komen.

Een mooiere oplossing blijft een mogelijkheid, als beide partijen zich daarin kunnen vinden.

Ik hoop het.

om voor dief te worden uitgemaakt is niet leuk, en als dhr Smit het daardoor moeilijk vind om mee te werken dan is dat te begrijpen, maar ik hoop dat hij ' groot' genoeg is om een stukje aan zijn buurman te verkopen.
Plantenbak weg en misschien zelfs de schutting een stukje terug, uiteraard op de kosten van dhr Bektas en dan hopen dat beiden nog lang als goede buren naast elkaar kunnen wonen.

Nog even dit:
Gezien de foto en het verhaal van de eerdere bewoner denk ik dat de grens in die tijd iets was ' opgeschoven', dat maakt het logisch dat de eiser dacht in zijn recht te staan. De manier waarop hij daar dan mee omging was jammer genoeg niet geweldig, maar zoals al gezegd, beide heren bleven gelukkig behoorlijk netjes.

Interessante uitzending over hoe in 1832 met de Franse slag werd gemeten. Ondanks de bewering dat de zaak hoog opgelopen was kregen we net als de vorige keer een beschaafde uitzending en dat is ook wat waard. Ook hier bleek weer, dat verkopers/makelaars de kopers niet exact informeren over wat ze precies kopen. De meting van het kadaster liegt niet en dus krijgen partijen wat hun rechtens toekomt. Hoe Bektas aan het verschil van 10 vierkante meter in zijn nadeel komt weet ik niet en doet ook niet ter zake.

Twee sympathieke mannen, die op een respectvolle manier met elkaar omgaan.
En beiden de uitslag gewoon met een handdruk accepteren.
Pluim op jullie beider hoed!

Nou die 450 euro kadaster kosten zou komen dan bovenop de meterprijs zou ik zeggen als hij de grond verkoop.

Daar zat ik ook aan te denken.

Elkaar de hand reiken en accepteren,laat zien dat deze mensen fatsoen hebben
Komt jammer genoeg niet veel meer voor in Nederland

Arie Canada

Pagina's