Wordt Vervolgd: last van de dakgoot

Still van de Rijdende Rechter uitzending Wordt Vervolgd: last van de dakgoot
Wordt Vervolgd: last van de dakgoot, uitzending, 30 minuten
dinsdag 5 augustus 2014
Tags: 
Buren, dakgoot, rotting, schutting
Na een conflict met de buren, trok meneer Vree de dakgoot van zijn schuur. Hierdoor zagen zijn buren, de familie Van der Ark, langzaam hun schutting wegrotten. Meester Visser besloot dat de dakgoot weer terug moest. Als Jetske op bezoek gaat in 'Wordt vervolgd' ziet ze dat meneer Vree wel heel drastische maatregelen heeft getroffen. Ook in Geldermalsen moet er een dakgoot komen. En die komt er ook. Maar die dakgoot hangt nou net weer een paar centimeter over de erfgrens. Daarom neemt Jetske onze rijdende notaris mee om een erfdienstbaarheid op te stellen.
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

De uitspraak in Geldermalsen vind ik wel erg vreemd.

De buren hebben geen dakgoot waardoor water van het dak
vrij en onbelemmerd naar beneden valt op de daar geplaatste kliko's van de buurvrouw waardoor hun muur nat word door het gespetter van het water van hun eigen dak via de kliko's van de buurvrouw.
Als de buren gewoon een dakgoot hadden gehad dan had
hun dakwater ook nooit via de kliko's de eigen muur zo nat kunnen maken, bovendien was de bestrating van de buurvrouw nooit zo groen geworden door overmatig vocht.

Ik dacht altijd dat je dak nooit mag afwateren op de grond van een ander zoals in de uitspraak hiervoor tegen de heer de Vree.

Nu echter moet deze buurvrouw de dakgoot van de buren betalen zodat het dak van de buren niet meer afwaterd op haar grond en de daar deels op het strookje grond van haar buren geplaatste kliko's.(Die daar overigens nu niet meer mogen staan).
Ook moet zij nu ook nog eens gedogen dat de door haarzelf
betaalde dakgoot van de buren wel over de erfgrens mag uitsteken.

Een meer voor de hand liggende uitspraak lijkt mij dat de buren zelf hadden moeten zorgen voor een deugdelijke dakgoot aan hun huis.
In dat geval maakt het helemaal niet meer uit waar de kliko's staan.

Na die uitzending heb ik ook al een recensie geschreven met deze woorden dat de rijdende rechter aan vakantie toe was.Kan me niet voorstellen dat als je hier een echte rechtszaak van maakt dat dit ook deze uitkomst zou geven.

Aan de redactie van De Rijdende Rechter
U wilt met dit programma de indruk wekken een vredestichter te zijn maar het tegendeel is m.i. het geval. Want hoe voelt het om voor het oog van 16 miljoen Nederlanders alle details van het hooglopend conflikt uit de doeken te zien doen?
Het programma gaat puur om de sensatie en de uitslag gooit alleen maar olie op het vuur van het conflikt.
Het programma van de Rijdende Rechter is een genante vertoning en kent alleen maar verliezers.

Limkje, niemand heeft beweert een vredesstichter te zijn, meester visser beslist volgens de wet, en die is niet altijd eerlijk of praktisch.