Wordt Vervolgd - Vikash

Still van de Rijdende Rechter uitzending Wordt Vervolgd - Vikash
Wordt Vervolgd - Vikash, uitzending, 31 minuten
dinsdag 2 juni 2015
Jetske bezoekt hondenliefhebster Marja van Dalen. Via stichting Dog Adoptions kwam Marja hond Vikash tegen, die ze besloot te adopteren. Maar het dier werd al snel ziek en moest geopereerd worden. Voor Marja was dit onbetaalbaar, waardoor ze aanklopte bij de stichting. Zij lieten hem voor duizenden euro’s opereren. Het dolblije baasje wilde daarna haar hond weer terug, maar daar ging de stichting niet mee akkoord. Meester Visser stelde Marja in haar gelijk, tot woede van de stichting. Jetske kijkt hoe het ervoor staat tussen Vikash en zijn baasje. Zijn ze gelukkig herenigd?
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Een happy end voor Vikash/Roy :-)) dat is het belangrijkste!
De hond is geopereerd, is inmiddels geadopteerd op een voor hem geschikte plek en hij mag leven!
Wees blij Marja dat st. DAN dit alles voor Vikash heeft gedaan!
Met al jou goede bedoelingen had je dit Vikash/Roy niet kunnen bieden, dat moet je gewoon eerlijk erkennen.
De st. heeft in alle eerlijkheid in het belang van de hond gehandeld, en uiteindelijk laten zien dat ze gelijk hadden en de situatie wel degelijk goed hadden ingeschat.
Ik hoop echt dat deze uitzending er voor heeft gezorgd dat de st. DAN in een positief daglicht word gezet en dat mensen inzien dat deze st. een goede st. is die zich inzet voor het welzijn van vele kansarme dieren! Als je weet hoeveel deze mensen doen weet je dat ze dit ook verdienen!
Liefde is ook verantwoording nemen, maar in dit geval ook loslaten!
Tegen Marja wil ik dan ook zeggen; laat het los en erken dat dit beter is voor Vikash/Roy en neem een voorbeeld aan de mevr. van het gastgezin! Ook zij had Roy graag willen houden omdat ze om de hond gaf maar erkent daarbij dat het opvangen van de hondjes daardoor zou moeten stoppen. Omdat zij dit belangrijk vind en weet hoe hard de opvang voor de hondjes nodig is kan zij Vikash/Roy ook loslaten en hem een andere mooie plek gunnen!
Dat heeft hij nu gekregen en dat is hem van harte gegund! Ik hoop dat jij er uiteindelijk ook zo naar kan kijken Marja! Als je echt zielsveel van Vikash/Roy houd dan moet dat lukken, gun hem zijn geluk elders waar hij beter op zijn plek is! Wees blij voor hem!

Ongelofelijk, alle verkeerde redenen om een hond te nemen, alle verkeerde signalen naar een hond, het vermenselijken van een hond en geen leiding kunnen geven. Wel een hond aanschaffen zonder enig verstand van zaken en als het te moeilijk wordt het weer uit handen geven zonder enige moeite te nemen om problemen op te lossen. En dan daarna ook nog commentaar leveren op degene die wel verantwoording en verzorging geven.
Koop een knuffelbeest bij de Blokker, goedkoop en duurzaam, weinig onderhoud, kan op de bank, op bed, mee op vakantie......

Wat een zeur aflevering. Voor de wet is een hond gelijk een zaak. En dan al dat gehuil en gesnotter. Bah, Wordt eens volwassen. Voor de rest eens met W. Duin, knuffelbeesten moet je zoeken bij het kinder-speelgoed. En als je een gemakkelijke hond wil voor in een gezin, neem dan i.i.g. een teefje.

had de man van de stichting het toch goed gezien. In tegenstelling tot martin gaus. Onvoorstelbaar dat die nog telkens opgevoerd wordt als deskundige. De uitzending van gisteravond wederom een bewijs dat die weinig verstand heeft. En die mevrouw uit sint oedenrode, daar heb ik een slecht gevoel bij. In de eerdere uitzending dikke tranen. Nu weer. Eerst wilde ze de hond laten inslapen. Toen die op kosten van de stichting was geopereerd wilde ze hem wel weer hebben. Maar na 4 weken was ze hem weer beu. En toen wilde ze hem wel graag zien, maar even later weer niet.
En meester Visser, in deze zaak ben je toch echt de mist ingegaan.

Mr. Visser de mist in gegaan? Volgens mij heeft hij zijn uitspraak gedaan volgens de wet. Dat de wet in dit geval niet in het belang van de hond was, kan hij niet helpen.

Een rechter behoort niet slechts de wet uit te voeren, maar ook de situatie goed te verkennen en te interpreteren. Op dat vlak is het hier niet goed gegaan, lijkt me. Of dat aan mr. Visser ligt, aan Martin Gaus of misschien zelfs aan de redactie van het programma die Gaus als enige deskundige uitnodigt, laat ik in het midden.

Los daarvan vind ik het raar dat de stichting de operatiekosten überhaupt moest betalen. Hoe ver ga je daarin? Stel dat een hond na tien jaar een versleten gewricht heeft en geopereerd moet worden omdat blijkt dat de aanhechting van zijn poot genetisch gezien niet optimaal is, kun je dan na al die jaren ook simpelweg de rekening van zo'n operatie bij de stichting of fokker leggen? Lijkt me toch van niet, maar dat is wel de consequentie van mr. Vissers interpretatie van de wet.

Ook vind ik persoonlijk dat je als hondenbezitter de plicht hebt om financieel voorbereid te zijn op calamiteiten met de hond (geldt ook voor andere huisdieren). Je neemt de verantwoordelijkheid om voor zo'n dier te zorgen, dus regel dat je die verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk kunt dragen. Heb je onvoldoende geld? Neem dan ook geen hond of kat of wat dan ook. Maar goed, de meeste mensen denken louter aan zichzelf en zelden vooruit.

Marja lijkt me een lieve vrouw, maar ze staat inderdaad niet boven de hond. Dat zie je ook met nr. 2 die in de vensterbank staat.

Wij hebben zelf een Jack Russel, we hebben haar niet verzekerd omdat ze jong van alles mankeerde en dit uitgesloten werd. Ze is inmiddels bijna 11 en heeft ons als al een middenklasse auto gekost.Als je dat niet kan betalen, er niet aan beginnen of verzekeren.

Jemig wat een zielige reacties allemaal, deze figuren moeten zeer laag tot niet opgeleid zijn.Kan niet missen.

Hahaha bedankt voor jou reactie van zeer hoog niveau!!
Tjonge als jij wél een opleiding gehad hebt.....ja dan vraag ik me echt af waarom en waarvoor?
Blijkbaar heb je niets tot zeer weinig opgestoken.
Iets zinlozer dan jou reactie heb ik eerlijk gezegd nog niet gelezen. Geef gewoon je mening over de rechtszaak of ga lekker verder met je studie,
wat dat dan ook wezen mag....