Zwijgen is goud?

Still van de Rijdende Rechter uitzending Zwijgen is goud?
Zwijgen is goud?, uitzending, 35 minuten
dinsdag 2 november 2010
Huub van der Sanden heeft een database ontworpen waarin alle juweliers, goud- en zilversmeden van Nederland opgenomen zijn. Op het forum is een discussie ontstaan over deze website. Juwelier Strattmann heeft geen vertrouwen in de site en wil niet zonder toestemming op de site vermeld worden met zijn naam en adresgegevens. De discussie loopt volledig uit de hand. Beide vaklieden ontmoeten elkaar voor het eerst bij De Rijdende Rechter.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Een gelijkspel dus! Wat vindt u hiervan?

Geen uitspraak dus.
Is dus geen sprake van eens of oneens.
Had liever in ieder geval een uitspraak gehad.
(Dus toch niet mee eens)

Het lijkt mij een wijze uitspraak. Beide kemphanen hebben zich op het betreffende forum nogal treurig gedragen en de hele zaak is eigenlijk een lachertje.

toch maf dat mijnheer Strattman protesteerde dat zijn adresgegevens online stonden want dat was zo onveilig.... daarom heeft hij ze ook op zn eigen site gezet? maar verder is het wel een stel kleine kinderen bij elkaar. die van der sanden moet niet miepen, als Strattman niet op de site wil haal je hem er toch fijn af. Ik ga met mod Erica mee, ga het lekker uitknokken op het schoolplein en vermoei ons niet met dat gedoe!

Wat een gezeur zeg van de twee heren. Ga lekker buiten spelen ofzo. Als je niet wilt dat je gegevens op een site komen.... haal het dan overal er vanaf. Mensen komen er toch wel via de wonderlijke uitvinding... Google!
En dat de site maker kansloze dreigementen via een forum zo serieus neemt laat ook wel zien dat hij niet weet hoe het internet eigenlijk werkt... Dat een rechter zich hier druk om moet maken, belachelijk gewoon, alsof er geen ergere problemen zijn...

Uiteraard ! Je zag mr. Visser denken "moet ik voor deze onzin zo'n eind rijden"

Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Als de gegevens gewoon overal openbaar te vinden zijn, mogen ze ook op een site geplubiceerd worden. Als dhr. Stratman het daar niet mee eens is, had hij dat gewóón kunnen zeggen, zonder allerlei dreigementen. Ik snap heel erg goed dat dhr. Van der Sanden daar dan niet op ingaat. Met als (logisch?) gevolg het over en weer vliegen van beledigingen en bedreigingen.
Als dhr. Stratman dus normaal had gereageerd, was er niks aan de hand geweest.
Wat een onzin 'uitspraak' dit.

Eigenlijk is de vraag niet of je het eens bent met de uitspraak maar veel meer hoe interessant is deze zaak voor het kijkerspubliek?
Wie ziet in deze zaak een voorbeeld voor een situatie die mogelijk bruikbaar of nuttig zou kunnen zijn voor zijn of haar opstelling in een van zijn of haar eigen situaties?
Wellicht dat de rijdende rechter zelf het antwoord heeft gegeven, kijk nou maar niet meer naar de rechter maar los het gewoon onderling op.

BTW volgens mij moet iedereen die een database van persoonsgegevens bijhoudt altijd vooraf (!) toestemming hebben van betrokkenen, zelfs als het publieke gegevens betreft (het beruchte toestemmingskruisje bij de electronische formulieren). Jammer dat dit uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens niet duidelijker naar voren kwam.

Je kunt dus iedereen voor oplichter uitmaken.
Ook al is het een oprecht mens.
Makkelijk zaakje, rechter Visser.
En van der Sande moet hier verder mee.....

De nuance:

1. Medio 2009 heeft Van der Sanden van de directie van de vakschool voor edelsmeden de (mobiele) telefoonnummers van eindexamenstudenten gekregen. Vervolgens heeft Van der Sanden deze studenten een gratis abonnement op zijn website aangeboden. Eén van deze studenten heeft toen op het discussieforum voor de edelsmid www.zilvermaan.com de vraag gesteld of de website van Van der Sanden wel betrouwbaar was.
2. Stratmann is een te Den Haag gevestigde goudsmid. Hij verkeert zeer regelmatig op het discussieforum Zilvermaan. Naar aanleiding van de hiervoor onder 4. bedoelde vraag heeft hij vrijwel onmiddellijk het volgende op het forum gezet:

‘Niet betrouwbaar lijkt me. Er is een levendige handel in persoonlijke 06 nummers, beroep, emailadressen etc etc, te selecteren op ieder item. Vaak gebruikt voor commerciële doeleinden maar ook door oplichters.’

Pagina's